DSCF0043

Bokklubben

DSCF0027

Böcker, böcker. Jag älskar böcker. Min bokhylla är vad jag skulle vilja kalla organisk. Alltså inte alls välordnad och färgkodad. Utan mer i rörelse. Jag har ofta planer på att sortera och sätta i rätt ordning. Men tiden finns inte. Och barnen älskar att plocka ut böcker och bläddra i eller bara leka med eller vad de nu gör med böckerna… de är ofta på andra ställen eller hamnar si så där på sniskan.

Min bokhylla är som min tatuering en tidsmarkör. Olika böcker vid olika tider av mitt liv. Jag minns de flesta och har en relation till dem.

Några har jag läst många, många gånger. Andra böcker bara en gång. Någon enstaka där i bokhyllan har jag inte läst alls. Inte heller min man. De bara hamnade där och glömdes bort. Ibland hittar jag en sådan bok och det är en glad liten överraskning.

DSCF0032DSCF0034

DSCF0043

Just nu läser jag en favorit som jag läst några gånger tidigare men det var några år sedan, Älskade av Toni Morrison. Denna nyutgåva i pocketformat har ett väldigt intressant förord av lektor i Litteraturhistoria Johanna Lindbäck. Hon berättar där om hur många gånger hon läst om Älskade och varför. En bok som har så många lager. Varje gång fokuserar hon på en ny karaktär och ser en annan vinkel. Jag förstår precis hur hon menar och varför just denna bok är en av tidens stora klassiker.

Jag ska försöka följa upp min kategori Böcker under våren och sommaren. Kanske det blir som en del av sorteringen i min organiska bokhylla. Här kommer jag att tipsa om mina favoriter och ni får gärna gå med i min lilla Bokklubb och vara med och tipsa. Vilka är dina gamla favoriter som du läser om och om igen?

Love

Här hittar du mina andra boktips Böcker

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. åh den måste jag läsa! Och älskar bokhyllor som är knökfulla med böcker, precis som det ska vara!

  2. Din bokhylla är så fin Mia! Jag läser Steglitsan av Donna Tartt eller Välkommen till den här världen av Amanda Svensson.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny