torpet2684

Inspiration till torpet

Jag älskar Pinterest! Där har jag alla olika moodboards, till jobb och privatliv. Självklart har jag en som heter Torpet. Här får ni lite lördagsinspo från min just nu favoritmoodboard!

torpet2685

torpet2686 torpet2687 torpet2688 torpet2689 torpet26811 torpet2681012 torpet26813torpet2683 torpet2682 torpet.inspo2681 torpet2684

Så härligt att se alla bilder ihop i en moodboard och kunna sammanfatta alla tankar. Vi vill att det ska kännas enkelt och naturnära. Och vi vill förvalta de vackra gamla brädgolven. Man ser verkligen att någon 1929 gått ut i skogen, huggt ner ett träd och gjort en bräda av trädet. De är så vackra, olika och organiska. Varje bräda.

Just nu väljer jag mellan om jag ska använda Linolja eller Osmo Hårdvaxolja. Vi vill att golven ska vara träfärgade. Gärna lite djupare träfärg. Dels för att farbrorn vi köpt av burit in sina maskiner i huset och det har blivit stora oljefläckar som inte riktigt går bort när vi slipar. Fläckarna ser ut lite som om vi helt enkelt hällt ut olivolja på golvet. Jag tycker dock detta är vackrast så det är den effekten jag vill ha. Se träfärger ovan på t.ex skålar och hyllor.

Vi vill också ha det som är enklast att sköta. Face it, vi är en barnfamilj som har fullt upp…. Men vi vill ju ha den där doften och känslan av naturlighet som det blir av linolja. Någon som har erfarenhet av detta som kan komma med tips och reflektioner?

Ha en underbar lördag! Älska och njut.

Love

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Vi har ett slipat golv som är behandlat med linolja i matsalen, det blir väldigt varmt och lite gult tycker jag. Sen har vi använt hårdvaxolja i en mörkare nyans på två golv, ett slipat och ett oslipat, där tycker jag det oslipade blev klart bäst.
    Du får komma och inspektera själv 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny