Jag arbetar som stylist och kommunikatör inom mode, inredning och hållbarhetsfrågor.
I min blogg får ni följa med mig på plåtningar, ger loppistips, shoppar klimatsmart, renoverar mitt torp på Österlen, resor privat och i jobbet till världens olika hörn.

Jag driver Lovely Life tillsammans med Linda. Hör gärna av dig med samarbeten eller om du vill blogga på Lovely Life

mia@lovelylife.se

Instagram @miaanderberg

Resa till Nord Norge med barn del 2

Resa till Nord Norge med barn del 2

DSCF2196

Etapp 4 Saltstraumen och Tuvsjyen Stenålderby. 

Nu är det dax att åka ut på Saltstraumen och fiska. Världens starkaste tidvatten virvel. Detta naturfenomen beror på hur tidvattnet flyttas ut och in under dagen genom den djupa fjorden. Det finns t.om en tidtabell för hur virvlarna går. Se HÄR.DSCF2213 (1)

Vi åkte ut med båt på fjorden och fick fiska/pilka med en riktig proffs. Raymond.

DSCF2205 (1)

DSCF2219

Barnen fiskade upp 10 st stora sej och en liten torsk! Torsken och någon av sejarna var så små att de fick simma vidare.

DSCF2230

I 4 timmar var vi ute på fjorden och när vi till sist åkte hem i solnedgången kom några nyfikna tumlare (delfiner) och simmade runt oss. Magiskt där i stillheten!

DSCF2232

Detta var succé! Barnen var helt eniga om att båtturen med snabb båt och fiske på det, var det bästa på hela resan.

Vi sov på Saltstraumen Hotel. Man kan också hitta boende i området genom Airbnb.

Båt går att hyra HÄR om du är sjövan. Annars finns även annan info HÄR. Vår guide bokades genom Tuvsjyen Stenålderby. 

DSCF2185

Elisabeth bjöd på bullar bakade på kneip med nyfiskad hälleflundra. Tuvsjyen Stenålderby ligger där man har hittat en 10 000 år gammal boplats. Här fick vi lära oss om hur de bodde, hur de klädde sig och hur de jagade val.

DSCF2464Etapp 5 Norsk Luftfartsmuseum

Barn älskar museum. När de har sprungit runt i naturen några dagar och ni är lite trötta på regnet ta en titt på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø. Här hittar man många, många gamla flygplan och historien om Norge under kriget fascinerade min 11-åring.

DSCF2469IMG_5117

DSCF2479

Passa på att testa flygsimulatorn på Newton Flight Academy. Mina barn flög mig i ett Cesna plan över hela området som vi rest runt i. Spännande!

DSCF2486

Efter museum behöver man våfflor med hallonsylt. Vi fikade på mysiga Hjerterommet. Här kan man också köpa gammaldags godis, lusekoftor och gå runt och ta det lugnt på gården, eller bara busa i 100 meters skogen om man hellre vill det.DSCF2496

I morgon fortsätter vi ännu längre norrut. Och ni får se vad som hände med sejen som barnen fiskade upp.

Love

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Mia Anderberg

Jag arbetar som stylist och kommunikatör inom mode, inredning och hållbarhetsfrågor. I min blogg får ni följa med mig på plåtningar, ger loppistips, shoppar klimatsmart, renoverar mitt torp på Österlen, resor privat och i jobbet till världens olika hörn. Jag driver Lovely Life tillsammans med Linda. Hör gärna av dig med samarbeten eller om du vill blogga på Lovely Life mia@lovelylife.se Instagram @miaanderberg

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Tv-tips; Jag är Anne

Hej lördag! Veckorna just nu är minst sagt hektiska och jag hinner inte riktigt med mig själv. Jag och Lollo har mycket att göra i

0
Läs mer »

Lucia

  Idag är vi lediga hela familjen och jag och barnen gick upp tidigt, dock inte frivilligt då utan här bestämmer Bianca när de är

0
Läs mer »

Ännu mer julinspiration!

Lucia! När jag var yngre och gick i diverse körer så var luciamorgon den mest hektiska på hela året. Jag älskade att stå ute korridoren

0
Läs mer »
Stäng meny