DSCF4302

Mossa

DSCF4292

Det var den där mossan som vi gick ut i skogen och plockade från stenar och rösen. Vad skulle jag ha den till?

Jo, jag blev så inspirerad av en pressvisning som Blomsterfrämjandet hade med juldekorationer. Bilder från det i morgon. Så mossa det behövde vi för att göra en krans.

DSCF4293DSCF4295

Jag hade snöre, sax och små svampar(finns att köpa på t.ex Åhléns eller Panduro). Resten som jag behövde hittade jag i skogen och i min trädgård. Ringen som jag band kransen på gjorde jag av några mjuka kvistar från plommonträdet som vi beskar. Jag flätade ihop tre stycken för att få rätt form.DSCF4298

Sedan täckte jag ringen med små grankvistar och överst satte jag de olika mossorna som vi hittat.

DSCF4300 DSCF4302

Perfekt på vår gröna, skruttiga, gamla torpardörr. Vår veranda behöver lite TLC (Tender loving care för dig som inte minns…) Tyvärr är den rutten i panelen. Så här har jag planer på att bygga om den till en liten glasveranda. Jag har redan köpt en vacker, spröjsad glasdörr på Blocket. Och letar hela tiden efter fina gamla fönster.

Tack skogen för att vi fick lite av din skönhet att pyssla med.

Love

Mossa går också att köpa i många butiker så här års. Kvistar finns lite överallt. Prova att böja dem. Pil är egentligen de bästa att fläta med.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny