DSCF5031

Plantera sticklingar

DSCF5019

I helgen har jag planterat mina små sticklingar som stått och grott i köksfönstret. Älskar lugna helger när jag har tid till dessa saker.

En liten Paletteblomma och en lite Aloe var redo att få ett nytt hem.

DSCF5022

DSCF5034DSCF5040DSCF5042

Tänk att det är så lätt att fixa nya och fler växter hemma.

Så här enkelt:

  • Klipp av en topp på en av dina fin växande växter. Klipp en bit ner där du ser att växten delar sig och det kommer ut blad. Klipp precis ovanför bladen.
  • Sätt den lilla sticklingen i ett glas med vatten. Njut och låt den vara. ge den nytt vatten om det tar slut. Efter ett tag växer det ut nya rötter.
  • Plantera i en lite större kruka i planteringsjord.

DSCF5028

Jag funderar en del på alla kryddor man köper i mataffären. De är så hårt drivna så enligt vissa experter ska man inte kunna plantera om dem hemma och få nytt liv när man klippt ner dem. Men det känns ju som ett slöseri att slänga rötterna när man ätit upp sin mumsiga krydda.

Någon som har provat att plantera om sina kryddor?

DSCF5031

Och det här är mitt nya favorit diskmedel från Yard etc.. Inköpt på AB Småland men finns även att köpa online på Butik Linnea för dig som har för långt dit. Det doftar underbart och får mig att längta till de små nässlorna som är på väg upp utanför mitt torp. Även om jag antagligen kommer att hata dem när jag väl står där och ska plantera annat.

Love

0

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Fint! Och går hur bra som helst nästan varje gång att plantera om butikskryddorna. Spara några blad på dem bara! Koriander är lite knepig kanske men basilika kompenserar i enkelhet.

  2. Här kommer ett hej från en sporadisk läsare! Ville bara hälsa att jag har en myntaplanta från mataffären i köksfönstret som jag planterade om för 3 år sedan, den lever och frodas fortfarande. Har även funkat bra att plantera om basilika, oregano och rosmarin. Ett tips med basilika är att knipsa av en stjälk och ställa i vatten tills den får rötter, så kan man plantera om skottet sedan. Har fått jättefina basilikaplantor på det viset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny