DSCF5833

Vår på torpet

IMG_5623

Vi har varit hela påsken på torpet. Äntligen kom vattnet i pumpen i gång igen, äntligen satte vi in nästan alla de nya vackra spröjsade fönstren och äntligen var det vår igen.

DSCF5937DSCF5931

Tavlan där bakom har min farfar Herbert målat. Jag älskar att ha den här hos mig. Då finns en bit av honom kvar hos mig och mina barn får ta del av honom.

DSCF5873DSCF5892

När vi köpte torpet var det helglasfönster. Dvs glas insatta på 60 talet utan spröjs. Det har vi lidit över och nu kom äntligen de flesta av våra nya fönster på plats. Nu väntar vi bara på att måla vitt i fönstergluggarna och ja…en massa annat fix.

DSCF5865DSCF5866DSCF5909

Alla mina loppisfynd hade längtat efter oss och visa fick nya platser att stå på. De söta djupa tallrikarna har jag ärvt av min mormor. Dem har jag ätit många efterrätter ur under mina uppväxt. Nu bor de på mitt torp. Och titta de matchar mina vitsippor som Jack plockat till mig.

DSCF5912DSCF5917

Jag gjorde nässelsoppa på alla bortrensade nässlor.

DSCF5941

Vi mös och njöt av de nya fönstren.

DSCF5833

Och var tillsammans. Det bästa.

Love

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Vad fint och mysigt det ser ut! I morgon ska äntligen våra helglasfönster börja bytas ut i huset.. Kram

  2. Hej! Vad fint de blivit. Golvet e de fernissge eller hur de stavas;) hur gjorde ni iså fall? Sen fönstren var e dem i från.
    Mvh
    Maria

    1. Hej Maria! Vi har hårdvaxat trägolven med ett vax med pigment. Ett hårdvax från Osmo/Colorama. Jag blandade två stycken pigment. Valnöt och ek. Egentligen var det en vacker naturlig färg på golvet. Men gubben vi köpte av hade tagit in gräsklippare och andra verktyg i huset och det var stora oljefläckar. Så jag gjorde helt enkelt golvet i samma färg som de stora fläckarna. Fönstren har vi beställt från ett snickeri i Småland. RM Snickeri https://www.rm.se Om du vill läsa mer om vad jag gjort på torpet kan du kolla in min kategori Torpet. Och fråga gärna! http://www.lovelylife.se/mia-anderberg/category/torpet/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny