Hållbara julklappar

Böcker är den bästa julklappen enligt mig. Att ge bort eller ta emot en historia. Hållbart och en upplevelse som lever kvar i dig.

Detta är min senaste skörd av böcker. Och de är mitt bästa tips. Underbara.

Det var vi av Golnaz Hashemzadeh. Om varför människor flyr, vad det gör med dem. Om kärleken till ditt barn, som aldrig tar slut. Om det allra sorgligaste. Bered dig själv på att gråta från djupet av ditt hjärtat.

Den yttersta lyckans ministerium av Arundhati Roy.Vackert myllrande historieberättande. Långsamt, snabbt, rörigt, stilla, som Indien själv. En berättarteknik på hög nivå. Har du inte läst eller älskar själv De Små Tingens Gud, kombinera din julklapp med detta otroliga mästerverk av samma författare.

Det förlorade barnet av Elena Ferrante. Den sista i Neapelkvartetten. En fantastisk bok(och kvartett) om vänskap och om en resa genom Italiens moderna historia. Underbar!!

Kaktusen blommar om natten av Shani Mooto Fantastisk bok som jag grävde fram i min bokhylla och läste om. En historia som utspelar sig på Trinidad. Ett vackert språk och blomstrande berättarteknik. Kan vara lite svår att hitta på svenska nu. Men googla runt på antikvariat eller gräv i din egen bokhylla!

Hållbart här hemma annars är mina julgranskulor som jag köpt på loppisar och resor över hela världen. Hunden här har jag köpt i L.A. Jag har även kvar en del från att jag var barn. Mina barn älskar att hänga upp dem varje jul och prata om dem. precis som jag tänker att Linas dotter kommer att göra med sin fina ängel varje jul. En hållbar julklapp till dina barn.

Sen är det ju de där tomtarna. Ni har kanske tänkt att rött och tomtar det kommer då inte in i mitt färgkodade hem. Men så kom barnen och du fick låna en tomte från din barndom av din mamma, sen älskade barnen den lika mycket som du gjorde och så bar du själv dit din egen mormors ärvda tomte som liknar din son och sitter på en sten och någon tomte har du fått av en exsvägerska som du saknar ibland och om tomten får vara där så är hon där lite och sedan står du där på Myrorna och köper en tomte till dina barn varje jul.

Det är HÅLLBART!

Love

 

SparaSpara

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.