kimono.pink.1

Sy en kimono

En hållbar julklapp är att sy någonting. Varför inte överraska din vän med en kimono!

Dessa två mönster är traditionella mönster för hur man syr en kimono. Ganska enkelt. Och vilket tygsparande mönster det nedre är! Bestäm dina längder och mått själv, rita upp på ett mönsterpapper eller annat stort papper  och lägg ut delarna på tyget. Obi är bältet.

En kimono kan användas på så många sätt och göras i olika längder.

Jag hade en plan att jag skulle hinna sy innan jul men det hann sig inte, surprise! Men när vi kommit hem från jul i fjällen ska jag ta min nya symaskin Brilliance inköpt på Lidl och sy en kimono och lite nya kuddar behöver överdrag också där hemma.

Jag ska också gräva bland min mors gamla mönster. Hon har sparat de mest fantastiska från 60, 70 och 80 talet då hon sydde allt till sig själv och sina barn. När min mor skulle på fest visste vi om det långt innan för då pratade vi länge om vilken klänning hon skulle ha, gick och valde mönster i sybehörsbutiken i Höör och sedan satt hon kvällar och nätter och sydde sin vackra klänningar. Det var hållbart!

Love

Bilder från Pinterest där jag inte hittade källan utom den nedersta som är Alicia Vikander porträtterad av fotograf Annie Leibovitz för Vogue.

SparaSpara

1
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. volang

  SÅ många fina. Underbara!

 2. Martina

  Hej!

  Skicka gärna mönster på sista vougemönstret samt nr B på första, letat och letat men hittar ingenstans. Vore väldigt tacksam! 🙂

  1. miaanderberg

   Åh vad synd! Jag hittade bilderna på Pinterest, så jag har inte dessa själv. Min mamma har däremot många andra fina gamla mönster från tidigt 70 tal. Om jag ser något så hojtar jag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.