20150425-MX8A39941200

around the world photowall

20150425-MX8A39831200“Jag älskar det här”, sa min 10-åriga son Viggo, när han kom ner i vardagsrummet efter att jag hade  nattapetserat i all hemlighet. Då gör det liksom inget att ena väggen är en tapet, den andra en helt annan. Och att det egentligen är vårt vardagsrum. Det är själva grejen. Viggo hatade när jag hade målat mörkgråa väggar till ett annat jobb, han blev deprimerad sa han. Men tapeter, det är magiskt det. Sedan tog han tag i skeppet som jag hade funderat på om det var lite väl slitet. “Det är perfekt, sa han , det ser ut att ha seglat på haven i 4000 år eller något”. 

Idag lanseras en ny tapetkollektion för Photowall. Around the world designad av illustratören Jenny Von Döbeln.  Och som alltid när det handlar om Mini Empire är det massor av fina detaljer, vackert och lekfullt på samma gång.  samtidigt som det är otroligt fantasifullt utan att för den skull ha hela äventyret serverat. Det är väl då fantasin är som bäst, när den har spelrum. Och det där är Jenny världsbäst på!

20150425-MX8A39941200Wallpaper : Galapagos Green 

Havet på väggen liksom. Kan det bli härligare? Den där världen under ytan som är oändlig.

20150425-MX8A39491200Wallpaper : Nordic Folk Ash

Små hus på rad. Som en evighetsstad. Nordic Folk är ett mönster inspirerad av nordiskt hantverksarv och jag älskar mjukheten i detta. Tapeten finns i olika färgställningar men denna med mönster i grått gör den krispigt ljus och känslan blir nästan lite sakral sådär som vitt kan bli. Helt ljuvlig och perfekt lugn i ett barnrum. Som att vara inbäddad i moln tror jag det känns som.

 

20150425-MX8A39551200Kollektioen är nominerad till Årets barnmöbel av magasinet Family Living.  Och är det något en tapet är så är det just en möbel. Det finns inget som gör ett rum såsom en tapet.

All pictures by Sofia Jansson/Mokkasin  for PHOTOWALL

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny