20150904-MX8A3723-200

matkollektivet

20150904-MX8A3541-1200

På sommaren hamnar vi ofta i något slags matkollektiv. Det blir ju gärna så, man badar, fina folk hänger kvar och äta bör man. Och så åker några och handlar, några lagar och alla äter. Det är typ min allra bästa sysselsättning. Att äta middag med familj och vänner. Äta och dricka vin. Och babbla om viktigheter och lösa världsproblem och snicksnacka om allt annat också, det inte lika viktiga.  Kidsen leker. Och livet är härligt. Fantastiskt härligt till och med. Så någon gång i somras när jag och min lillasysters familj kände att vi nästan bodde ihop drömde vi om att vi borde bo i ett kollektiv. Men det kunde vi inte genomför på dagen så istället bestämde vi oss för att varje fredag när hösten kom skulle vi ha matkollektiv. Och så bestämde vi att Linns familj skulle vara med. Matkollektiv varje fredag. På rullande schema. Inga regler överhuvutaget, varm korv om man vill bjussa på det och typ skaldjursplatå om man känner för det. Igår började det. Första gången var vi hemma hos min syster Sarah, hennes man Andreas och barnen Estrid och Svea. Och hunden Sigge.

20150904-MX8A3559-1200

Först lite fördrink och snacks. Så jädrans fint att landa veckan såhär. Och vet att vi gjort det till en vana. Eller snarare att det kommer bli en vana. Jag kom förstås en halvtimme försent för jag var tvungen att styra upp inför sista timmarna i vår auktion för Vi gör vad vi kan. Som slutade i succé!! Berättar mer senare. Men snacka om att hjärtat svämmade över av kärlek.

20150904-MX8A3543-1200

Världens enklaste pasta. Alla recept kommer nedan.

20150904-MX8A3579-1200

Hur gott som helst tyckte Leo. Som avslutade sin middag med en Päron-slips, ett annat ord för Päronsplitt. Så gulligt.

20150904-MX8A3613-1200

Lagom gäng för middag. Några vuxna, 8 barn minus 1 Viggo (som kalasade på annat håll) men plus en övernattningsgäst.

20150904-MX8A3625-1200

Min lillasyster <3

20150904-MX8A3637-1200

Charlie hängde med Sigge.

20150904-MX8A3676-1200

Alltså, dessa tre. De kommer att ta världen med storm. Och har liksom redan börjat.

20150904-MX8A3688-1200

Sarah är totala motsatsen till mig när det kommer till förberedelser. Taa-daaa där var några efterrätter. Hade det varit jag hade jag vispat febrilt där vid 10-snåret. Jag ska bli mer som hon.

20150904-MX8A3689-1200

Hon är lärare förresten. Som älskar sitt jobb och jag tänker att det märks på den aldrig någonsin sinande energin. ”Kunskap är coolt” -armband gör hon med sina elever. Lyllo dem tänker jag, på allt.

20150904-MX8A3723-200

Over and out. Fast egentligen, hur bra känns det inte att börja fredagen såhär? Och veta att det bara fortsätter och fortsätter. Som en vardagsvana. Gärna i evighet om du frågar mig.

 

RECEPT

Småplock från Jennys matblogg

Superenkelt och snabbt
100 gram philadelphiaost + 1 msk creme fraiche blandas i en skål, man ringlar över lite sweet chili. Ställ skålen i ett hav av tortillachips. Dip och doppa. 

Pasta Alfredo ur Middagsparty 

4 portioner

150 gram parmesanost

1 dl valnötter

1 dl pinjenötter

1 tsk salt

100 g smör

2 vitlöksklyftor

2 dl vispgrädde

svartpeppar

pasta

Koka upp saltat vatten till pastan. Mixa ost, nötter, smör och vitlök till en smet. Vispa grädden och vänd ner i ost-och nötblandningen. Koka pastan och blanda ihop. Riv parmesan grovt över alltsamman och peppra!

Nutellamousse från Jennys matblogg

4-6 portioner

3 dl vispgrädde

1 1/2 dl nutella

50 gram mörkchoklad

bär

Värm 1/2 dl vispgrädde, rör med nutellan på svag värme. Ta bort från plattan. Vispa resten av grädden tills blir som toppig. Rör ihop med resten av blandningen. Hacka ner chokladen ( man kan garnera med choklad också, spara lite då) ställ in i kylen kvällen innan eller minst 1 timme innan servering. Häll upp i loppiskoppar och lägg på blåbär. 

 

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny