IKEA_bok_Vanligare_hem_s.34-2

jag föreläser på ikea

IKEA_bok_Vanligare_hem_Intro-1

 

Pictures:  Pressbilder IKEA, ur boken  ANVÄNDBAR – Vänligare hem

Den 16 april, nästa lördag, är det en inspirations dag i hållbarhetens tecken på alla IKEA varuhus i hela Sverige. Det hela är en del av projektet Hållbara Ihop som är IKEA´s nya hållbarhetssatsning.  Själv kommer jag att hålla en inspirationsföreläsning på IKEA ÖrebroDet skulle vara så kul om ni kom! Platserna är begränsade och anmälan sker här Det enda som krävs är att du är Ikea Family medlem, och är du det inte redan så gör du det smidigt här. Alla får fika och dessutom en goodiebag med ett minst sagt inspirerande innehåll som jag redan smygkikat på…

IKEA_bok_Vanligare_hem_s.18

 

Och som om det inte vore nog. Varuhuset är proppat med inspiration denna lördag, så jag lovar er att hänga kvar så länge det går. Frida från Fab Keramik kommer fixa hållbara kafferep och snacka dukningar. Mikaela från Östansjö trädgård kommer att berätta om odla. Jag blev grymt nyfiken på begreppet microodling. Och alla barn få tillfälle att plantera sin egen stickling och ta med hem. Det poppar dessutom upp stationer här och var i varuhuset. Redan på parkeringen kommer du kunna lämna in hemtextil som ska senare ska återvinnas i ett forskningsprojekt. Som tack för hjälpen kommer värdekuponger att delas ut. Det är provsmakningar här och var och tävlingar. Energirådgivare på plats att peppra med frågor och lyssna till fakta. Alla kids kan skapa järnet av återvunnet material. Det finns inredare på plats och en hel massa mera. Hållbarhet ligger som en mjuk och snäll skugga över alltsammans. Och mest av allt inspirationen. Så himla glad att få vara med på ett hörn. Helt enkelt bara för att det är viktigt.

IKEA_bok_Vanligare_hem_s.31

 

Lite mer om själva projektet Hållbara ihop.  När det kommer till att rädda världen är det lätt att misströsta och tänka att kära nån, vad ska det bli av den. Men jag har ju alltid varit av det stycket att det är i det lilla det börjar. Ha en lagom plan och gör den smart. Var hoppfull och faktiskt nöjd om du lyckas följa den så gott det bara går. För jag tror på att har man kommit så pass långt går det av sig självt sedan. Jag tänker att det som är allra bäst är om inspirationen till ett hållbart sätt att leva finns väldigt nära och tillgängligt. För är det så blir alltsammans både enkelt, roligt och alltid inspirerar detta någon annan. Som ringar på vatten. Som en rörelse för att rädda världen. Det är därför jag säger heja IKEA, som tillsammans med Världsnaturfonden WWF och Kommunernas Energi och Klimatrådgivare, sedan 1 April har dragit igång projektet Hållbara ihop. Helt enkelt ett projekt för att inspirera och entusiasmera oss till att leva mer hållbart. Tips och idéer på själva sidan här  och lätt att följa under #hållbaraihop. Såklart är ekvationen enkel, ju fler vi är, privatpersoner och både stora som små företag som funderar, agerar och inspirerar om hur vi ska ta hand om världen desto bättre är det ju.

IKEA_bok_Vanligare_hem_s.34-2

Hållbara ihop handlar bla om att under nio veckor presentera fakta och idéer på deras hemsida. I första steget som presenterades i veckan så handlar det om att återanvända material och vårda det vi redan har. Här får du tipsigt om just detta. Som att bli lite sugen på klädbytarfika eller att uppmärksammas att du som Ikea Family medlem säljer Ikea-saker gratis på Blocket. Och få upp ögonen över fakta som att “2012–2014 gick Sverige tyvärr från en trettonde- till tiondeplats över länder som har störst ekologiskt fotavtryck”. Så borde det verkligen inte vara kan man tycka. Och passa på att lära om ekologiska fotavtryck när du ändå kollar runt. Hållbara ihop är också 100 deltagare som fått besök av inredare från IKEA och energi- och klimatrådgivare från kommunerna för att fixa ett mer hållbart liv. Hur det hela ter sig och råden de får kan du följa här. 

Se ändringar på utprintade proofer.

Hoppas vi ses nästa lördag! Tänker att det blir lite som blogg och instagram in real life! Anmälan sker här

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.