MX8A7047

our weekend diary

MX8A6528-2Nu är det ju inte så att helgen börjar redan på fredagsmorgonen.    Egentligen. Fast man får väl låtsats för själva känslans skull. Nomi knöt lite pappersblommor runt midjan för att spä på feelingen lite extra. MX8A6518-2Just den här fredagen hade vi inte yoga och lite tur var det såhär i efterhand då vi hade två småhängiga kids på halsen. Här hittade vi på att Leo lade in nya produktbilder på affären. Han hann fixa nästan hela shopen, bra början på dagen.

MX8A6551 Leo och Liv var ju inte direkt sängliggande så vi frågade om de kunde hjälpa till att fixa dekorationerna till lördagens IKEA-föreläsning.

MX8A6560 Leo lossade remsor för glatta livet men tyckte ändå att jultomtens jobb slår allt annat.

MX8A6607 Kransen med låtsatsblommor gjorde jag.

MX8A6688Men Liv fixade de andra två galant. Knutna remsor, så enkelt, fint och snabbt. Ikeas rockringar  är min favorit när det kommer till bas för kransar. Vacker i sig, så att blommor inte behöver täcka hela ringen. Stor i måtten och väger inte alls mycket. Dessutom är den lätt att måla och väldigt bra att häfta i. Tjusigt på sommarkvällar att fästa ljusslingor i dessutom.

MX8A6847

På lördagen var då dags för Hållbara ihop på Ikea ÖrebroDet var ju allra första gången jag skulle hålla en föreläsning och lite småläskigt kändes det allt när jag slog upp ögonen på morgonen. Men det visade sig när allt kom omkring att det var väldigt skoj. Ikea-folket var ju hur gulliga och härliga som helst! Alltså, wow vilken stämning, vilken arbetsplats! Supersnälla hela bunten.

Himla tur att Kristo fixade med det tekniska. Jag är så katastrofalt oteknisk så jag kände mig lugn först när han förslog att han kunde fixa med datorn under själva föreläsningen. Löjligt jag vet. Men det verkar bara jag i hela världen som kan misslyckas så grundligt när det kommer till datorer.  MX8A6868

Och med en supersnäll publik så var det hela väldigt skoj. Och direkt när allt var slut började det snurra i huvudet hur man skulle kunna göra nästa gång… Verkligen jätteroligt att småprata med alla er som kom och sade hej, så himla rara och härliga! Blir alldeles varm  i hjärtat av alla fina möten! Tack igen!

Dagen till ära, med medvetenhet och hållbarhet, hade jag drastiskt ändrat mig i klädfrågan. Jag erkänner att jag sprang faktiskt en runda på staden dagen innan. Men så insåg jag att Four fit challenge  drar igång den här veckan och tog mitt förnuft till fånga, jag började där och då med ett par kostymbrallor sedan jag var tjugo och en Conscious collection blus med något år på nacken. Tänka sig att det satt inte i nya kläder…

MX8A6884

Bärbar dekoration.

MX8A6893

Som sagt, otroligt inspirerande att hänga back stage på Ikea. Och hela grejen med Hållbara ihop planeras inte på en dag kan man säga. Herre jisses så mycket jobb man lagt på detta, heja!

MX8A6905

Det fullkomligt kryllade av fina möten denna dag. Jag hade aldrig tidigare mött Frida från Fab keramik men det kändes som det verkligen inte var första gången vi sågs. Så inspirerande hela hon, så det blir absolut inte sista gången. Jag är så nyfiken på projektet restaurang som slår upp portarna i kapellet under våren och kan knappt bärga mig tills vi får fara dit.

MX8A6918

Frida hade ordnat med hållbart kafferep och kolla amplarna hon knöt under tiden. Av remsor från återvunna jeans och textil.

MX8A6940

Hanna och Estrid sprang runt på varuhuset och provade på allt man kunde. Tomatsticklingarna planterades i toarullar och fick följa med hem.MX8A6971

I odlingshörnet blev man alldeles lyrisk för att det var så härligt.

MX8A6976

Där var också en ny och fin bekantskap som höll workshop här, Mikaela från Östansjö Trädgård. Hon hade planterat en hel massa odlingar med Microgreens. Och det var inte bara ljuvligt vackert utan även jättegott, supernyttigt och galet inspirerande.

MX8A6981

Sex dagar tar det tills rädisorna kommit såhär långt och då äter man! Som krasse fast funkar med vilka ätbara som helt.

MX8A6952

Och som Mikaela tipsade om, plantera i ljushållare en knapp vecka innan bjudningen. Sedan får alla gäster näringsrika småblad att klippa i soppan. Ska berätta mer när jag testat mig fram. Och Östansjö Trädgård ska jag fara till så snart det bara går.

MX8A6899

Bra dag! Fina möten, snäll pepp och annan hjälp!

MX8A7006 Värsta röran men det finns värre saker. Men kolla kransen, fin såhär också ju. Och en helt annan sak. Men jag måste sälja hörnskåpet som skymtar här och syns ordentligt här. Tyvärr men så är det.

MX8A7026

Lets talk to the woods passade fint i 70×100 ram insåg jag.

MX8A7047Och det där Paris-fotot stod på vår vind när vi flyttade hit. Det är rätt skruttigt men idag insåg jag att jag inte kunde sluta titta på det så för att komma ner från vinden över huvudtaget tog jag med det ner. Jag tror att det är fyrtiotal och på Champs Elysee är det tusentals människor på promenad… Det får stå där tills vi listat ut sanningen om det. Eller åtminstone en tillräckligt bra historia..

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.