torsdag.

MX8A4738

Ett av de bästa med vårt jobb är ju att leta rekvisita. Allra särskilt eftersom kravet oftast är vintage och därmed ganska så unikt. Åtminstone känns det bättre på så många vis. Vi tog en tur på somriga vägar till Augustas Antik i Vännevad. Det är bara tio minuter med bil från Katrineholm och alltid väl värt sitt besök. Nu i sommar har Helena öppet allt som oftast och skylten vid stora vägen visar tiden. Såklart hittade Linn världens raraste väggtallrik, på en sekund.

MX8A4730

Det är lätt att känna sig som hemma.

MX8A4743

Vi visste ju vad vi var ute efter. Men det fina med sådana här ställen att man oftast inte vet innan man ser det, att man kanske önskat sig just detta hela livet.

MX8A4746

Ni vet väl att jag har shoppat Morristapeter hos Helena. Så pass unika att agenturen i Sverige fick en massa påringningar om denna tapet när det begav sig. Den hänger i Liv´s rum.

MX8A4753

Barnrummet är ju lite av en saga.

MX8A4760

Lite varstans är det sagolikt faktiskt.

MX8A4763

Egentligen letade vi efter höbalar. Och eftersom Linn gick först så fick hon kasta sig in bland hundkexen.

MX8A4766

Det var liksom enda vägen. Nu är det svårt att se men det är ju liksom högt på bägge sidor.

MX8A4776

Fast vi fann både halm och höskullar. Lite hemligt sådär.

MX8A4790

Kanske en av de somrigaste affärerna jag vet. Ängar åt ena hållet och skog åt andra. Och lupiner såklart.

MX8A4806

I presenttider till fröknar och så, vill jag bara påminna om den bästa lilla gåvan av dem alla. En liten stickling. Fint så.

MX8A4840

Nu är det lite kaosartat här hemma igen. Eller lite småknäppt mest. Minns en annan juni. Då var det faktiskt bra mycket värre. Helgalet faktiskt. Bloggade om hela sanningen bakom kulisserna här. 

 

MX8A4863

Nomi har blivit intresserad av Haute Couture. Hennes stora förebild är Alexander McQueen, eller Machine som hon uttalar hans namn. Han var helt otrolig och man kan ju bara hålla med. Och nu ska hon svänga ihop skolavslutningsstassen har hon planerat och inser att det börjar brinna lite i knutarna. Jag är inte helt klar på planen men idag hittade vi en gammal klänning som ska sys om i något av den här stilen. Och Linn har hittat Laleh-fransar. Och så ska det vara  tyll under och megarosett på rumpan…

MX8A4884-2

Påtal om klänningar så hann vi med ytterligare en second hand innan stängningsdags. Nomi skulle med stor beslutsamhet köpa denna 30 kronorsblåsa till Evianne, 11 månader. – Hon kommer smälla av när hon får den här i 1-årspresent!! Alldeles säkert.

MX8A4901

Och sedan tvättade vi terass och bar det ena och andra och blommor hit och dit. Alltmedans barnen svalkade sig i poolen. Jordgubbar och grädde vid kvart över tio, då känns det verkligen som sommarlovet är nära.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny