plathuset_stelor_babes_in_boyland_workshop_styling_blommor_olivia

Magisk helg på Stelor

Under helgen (12-14 maj) var jag med på Babes in Boylands fotoworkshop och retreat på Hotel Stelor, här på Gotland. En helg full av kreativitet, fantastiska människor och möten, vackra vyer och god mat. Så här dagarna efter är hjärtat varmt, själen glad och huvudet fullt av spännande idéer och intryck. Det har känts som att många är nyfikna på helgen, så jag tänkte dela med mig lite av den här.
Vi möttes fredag förmiddag på Stelor i Västergarn. Även om jag bor på Gotland så har jag aldrig varit där förut. Och vilken miljö! Hotellet ligger i ett stort kalkstenshus med uppvuxen trädgård, intill ligger lada för fest och hästhage runt knuten.Vi tilldelades rum och jag fick lyckan att dela med den fina Matilda Audas Björkholm från Umeå, fotograf på Avbild. Efter det var det dags för lunch och tid att bekanta oss lite med varandra. Några av deltagarna var Matilda (som jag nämnt), Agnes från Cashew Kitchen, Madeleine på Bonjour Vintage, Maria som grundat Tellkiddo, Frida på Modelform och Olivia med Black bird & Goose.Efter det körde första fotopasset igång, styling av citronkaka med blå vallmo. Matilda på Babes in Boyland började med en genomgång, lite om ISO, slutartid och skärpedjup och annat bra att tänka på när man fotograferar i befintligt ljus.Jag ägnade den mesta tiden åt att behärska kamerans teknik och att använda manuella inställningar. Så mycket nytt för mig! Men sådan lyx att röra sig runt i lokalen och bara dokumentera alla andras fantastiska styling.Senare mot kvällen tog vi en cykeltur ner till stranden.Kvällen avslutades med en god middag middag! Vegetariskt med lokala grödor, lagad av Stelors kock Linus Ström.På lördagen kom floristen Åsa från Irisdals blomsterhandel. Hon visade oss först hur man binder buketter och sedan började det fria arbetet.Jag teamade ihop mig med Olivia från Black bird & Goose.Min och Olivias vilda bukett.På eftermiddagen var det skördefest. Vi besökte de lokala producenter som Hotel Stelor samarbetar med och skördade ingredienserna till kvällens middag.Vi började på Sigvards Gård och bonden Janne berättade för oss om sina grödor.Sedan for vi vidare till Lilla Bjers! Där fick vi höra om gårdens historia och smaka på rå vit sparris.Plötsligt blev klockan tidig kväll och det var dags att åka tillbaka till Stelor för middag. Det var länge sedan jag hade en sån trevlig, rolig och magisk kväll!Söndagen avlutades sedan med ett teknikpass, genomgång av Light Room och lunch.Det var mina bilder från en magisk helg! Det ryktas om ett till tillfälle att delta i Babes in Boylands fotoworkshop och retreat, håll ett öga på dem och unna dig när chansen dyker upp!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.