plathuset_hemma_hos_koket

Hej Lovely Life!

Hej Lovely Life och alla fina,
så otroligt spännande och ärofyllt att få börja blogga här!

Jag tänkte presentera mig och min familj lite närmare, för er som inte känner till oss sen tidigare. Här på mellersta Gotland bor vi, Therese Vikman (designer) och John Jakobsson (konstnär) med vår son Harry.

Här är jag på Babes in Boylands workshop i våras, fångad på bild av MatildaAvbild.

Bilden på oss är från vårt bröllop i Juli, tagen av fotografen Linnéa Ronström.

Med drömmen om en annan livsstil så tog vi steget för 1,5 år sedan, från Stockholm till landsbygden på Gotland. Med en längtan efter ett liv med mer tid för familjen och mer utrymme för kreativitet. Vi flyttade permanent till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Plåthuset är precis som det låter, ett hus av röd plåt med vita knutar (fast det ser ut som ett trähus och plåten syns först när man kommer riktigt nära).

De senast åtta åren har jag arbetat som designer inom modebranschen, men vid årsskiftet 2016/2017 tog jag steget och startade eget. Idag arbetar jag som frilansdesigner och kreatör. John som konstnär och stenkonservator. Tillsammans med driver vi även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med ateljé och butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage.

Under sommaren 2017 drev vi en liten gårdsbutik här hemma med design, konst och vintage. Jag började även så smått att blogga och la också till en kategori med DIY på vår hemsida. Tanken var att vi ville inspirera även när butiken var stängd.

Men så har det hänt massor sen i somras, bland annat har jag nu börjat blogga här. Så i skrivande stund försöker vi att slå våra kloka huvuden ihop och utarbeta en ny plan för Studio Plåthuset. Tiden räcker liksom inte riktigt till, till allt roligt vi vill göra. Så kanske blir det mer utav ett litet lager/showroom i kombination med öppen ateljé till nästa sommar? Vi klurar vidare och bjuder på våra tankar och planer här under resans gång. Så här såg det iallafall ut i den lilla gårdsbutiken i somras.

Emellanåt visas också ett ordningsamt hörn från vårt hem, men att du kan vara säker på att strax utanför bild råder det kreativt kaos. Tapeter på trekvart, en halvmålad trappa, smutstvätt och allt annat som hör livet till i ett litet renoveringsobjekt. Perfekt är inte vår grej, men här inne och på instagram vill vi gärna bjuda på inspiration och guldkornen från vår vardag.

Så sammanfattningsvis handlar den här bloggen om att fylla dagarna med kärlek, kreativitet och närhet till naturen. Förutom bilder från vårt hem hittar du också glimtar av livet på landet, vårt dagliga arbete, kreativa projekt, renovering och annat som inspirerar oss. Allt med en förkärlek till det enkla livet och det vackra i vardagen.

Hoppas ni vill hänga med oss, här på Lovely life!

Spara

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Anna Kubel

  Hej!! Så fint, ska bli roligt att följa!??

 2. Men hej, så fint det ser ut! Hur har jag lyckats missa din gårdsbutik, undrar jag, som tillbringar hela somrarna på ön och tror mig ha koll? =)
  Bokmärker din blogg på studs (att flytta permanent till ön är ju något jag och min familj övervägt både en och två gånger), och hoppas verkligen att du har öppet även nästa sommar så jag får en ny chans!

  1. plathuset

   Tack! Vi är på väg mot något fint här hemma, men har lång renoveringsväg kvar 🙂 Men det får ta den tid det tar! Alltså, att du missat butiken är inte så konstigt, vi har varit rätt anonyma av oss 🙂 Lite reklam på vår instagram och egna facebooksidan under sommaren var all marknadsföring vi gjorde. Men ett helt gäng fina människor hittade hit ändå lustigt nog! Jag gjorde en jämförelse med gårdsbutiken och svartklubbar för en kund, lite lagom hemligt sådär haha. Ja vi får se vilken form det tar till nästa sommar, men det ska fortsatt vara en kreativ plattform hur som helst. Om du är på ön den 3:e dec så får du kika förbi Clarion Hotell i Visby, då finns vi med på konst och designjulmarknaden där. Och du en sak till, flytta hit permanent vettja!

   1. Åh, det låter underbart – svartklubbsgårdsbutiker älskar man ju. 🙂 Inget Gotland för oss förrän till våren (längtar redan), men under en lång stockholmsvinter hinner man ju fundera en del i alla fall! 😀

 3. Susanna

  For et koselig hus! Det skal bli kul å følge deg. Og så er jeg litt svak for historier om mennesker som bryter opp fra ekornhjulet og flytter ut på landet:)

  1. plathuset

   Hej! Åh va kul att du tycker att det ska bli spännande att följa oss! Ja, det är verkligen en helomvändning från livet i Stockholm till landsbygden på Gotland – men det känns SÅ rätt! 🙂

 4. miaanderberg

  Ni är så fantastiskt välkomna till oss på Lovely Life! Jag brukar kalla kaoset som befinner sig utanför bild för organisk inredning. Ett hem i rörelse och med liv i, det älskar vi!

  1. plathuset

   Åh tack! Och vilket bra ord, det ska jag komma ihåg att använda när jag inte har städat heller 🙂 Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.