plathuset_visby_italienarn

Vad är väl Visby en tisdag i November?

Jag får ofta frågor om hur Gotland är resten av året. Jag menar, under sommaren är ju utbudet enormt och varenda liten avkrok har något att bjuda på. Men i november då? Alldeles, alldeles underbart svarar jag då!

Visst, det är på inget sätt likt sommarens intensiva månader. Många restauranger och butiker stänger för säsongen, men flera pärlor håller öppet året runt (det finns faktiskt massor att göra, men det får bli ett annat inlägg längre fram). Det är just den där kontrasten som är charmen tycker jag. I början av september är det som att en virvelvind dragit fram och sopat rent på gatorna och det där fantastiska lugnet infinner sig. Och det klär Visby minst lika väl.

Då får man ju ha den här vackra staden för sig själv. Den här dagen var det dessutom väldigt fint väder.
Jag hade varit på ett möte i stan (något som jag förhoppningsvis kan berätta lite mer om lite längre fram), så efteråt tog jag en promenad med kameran och min nya playlist i lurarna.När jag kommit ner för hästbacken så gick jag genom Almedalen. Där lekte en förskoleklass i lekparken och en och annan människa lapade sol i största allmänhet. Så pass många människor ändå som bara var ute och promenerade mitt på dagen en tisdag. Det är något jag ofta funderar över, finns det mer tid på Gotland? Eller går klockan möjligen lite långsammare iallafall?
Vidare genom gränder…Rosornas stad blommar liksom än.
Vidare till Botaniska trädgården.Sånt här gör mig bokstavligen knäsvag <3Och så lite havsluft på det.
Här kunde jag gärna bo, längst med strandpromenaden i ett eget Villa Villkulla.
På vägen tillbaka till bilen så passerade jag till och med en liten bit av Italien.
Bara en sån sak <3

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Nanna

  Jamen såå fint! Känner igen mig nu efter att precis ha varit i Visby. Tror till och med att jag stannade till precis där vid den gula muren med gula rosor som stack upp <3

  1. plathuset

   Hej, va roligt Nanna! Tack! Ja just det, jag följde ert dygn på Gotland – det såg väldigt fint ut på Johan Målares hus! Jag har aldrig varit där så det var fint att se. Visst var det fina, de nyfikna rosorna 🙂 Trevlig helg till dig!

 2. Anna

  Vilka underbara bilder! Härligt att få följa dig här på Lovely Life. 🙂

  1. plathuset

   Åh tusen tack Anna! Va roligt att du vill följa, jag hoppas att jag ska kunna inspirera från Gotland med lite av varje 🙂 Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.