Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

Lakritsmandlar

Lakritsmandlar

Nytt år och nya löften, vi får se hur länge de håller : ) Jag har iallafall startat det nya året med att försöka äta bättre och då nödvändigtvis inte färre kalorier, utan mindre socker och gluten samt att försöka få i mig mer näring. Min kropp är minst sagt i olag just nu, brister och hormonnivåer som skenar. Jag tänker att det minsta jag kan göra är att försöka balansera upp mina sannolikt trötta binjurar. Så jag ägnar just nu en del tid åt att leta inspiration och då letar mer än gärna hos mina instagram-vänner Agnes på Cashew Kitchen och Annelie på Blomster och bakverk. Ni följer väl dem på instagram? Agnes hittar du här och Annelie här – hos dem finns mängder av inspiration och härliga recept!Livet måste ju hur som helst fortfarande få ha sin guldkant och till helgen har jag provat Annelies lakritsmandlar. Hon la upp receptet till jul men jag tycker att mandlarna passar bra vilken helg som helst! Lakrits är väl lite omtvistat om vilka effekter det har på kroppen, men sägs fungera som läkemedel mot en sviktande binjurefunktion. Lakritsrot sägs också fungera som anti-stress medicin, ökar energi, uthållighet och vitalitet samt stimulerar hormoner med anti-inflammatorisk effekt. Vad vet jag – men gott är det och lätta att göra!

Här kommer Annelies recept, rak upp och ner:

200 g ekologisk sötmandel
2 dl kokande vatten
3 msk grovt salt
1,5 msk lakritspulver
havssalt

Sätt ugnen på 150 grader.

Skölj mandlarna så att de inte längre färgar vattnet. Häll det kokande vattnet i en skål med grovt salt och lakritspulver. Rör om så att det löses upp och häll i mandlarna. Låt dem dra i ca 30 minuter.

Sila av vätskan och fördela mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra havssalt och lakritspulver efter smak. Rosta mandlarna i ugnen i ca 20-25 minuter. Passa dem bara mot slutet så att de inte får för mycket färg. Förvara lakritsmandlarna i en burk med lock.

Tack för receptet och all inspiration du bjuder på Annelie!

Och om du som läser har tankar, tips och råd på ämnet i inlägget så lämna gärna en kommentar.
Trevlig helg!

0

Similar Posts by The Author:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny