Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Fint till salu på ön

Fint till salu på ön

Utanför fönster ligger ett tjockt snötäcke men ändå drömmer jag om våren, och jag är nog inte den enda. Även om vi har ett hus och inte på långa vägar ska flytta så tycker jag om att kika runt på Hemnet. Där växer vårkänslorna sig ännu starkare bland Gotlandsgårdar och fiskebodar till salu. Även om man inte är i köpartagen så kan man ju alltid drömma sig bort en stund! En liten fiskebod i pittoreska Herta fiskeläge i Burs socken på sydöstra Gotland vore väl något? Badstranden där precis intill är helt fantastisk. Och nära till vackra Närsholmen också. Vill du se mer så kika in här. Eller den här charmiga gotlandsgården med två kalkstenshus från 1700-talet i Hangvar på norra ön. Den där drömmen med vackra pardörrar, öppen spis och kakelugn. Gott om sovplatser i den tillhörande flygeln, ett perfekt ställe att dela med någon mer familj kanske? Jag kan ibland drömma om ett generationsboende, så smidigt det hade varit att ha mina föräldrar precis inpå knuten. Att hjälpas åt och dela omkostnader och vardagens bestyr istället för att kämpa på, på varsitt håll. Läs mer om gården här.Eller det här urtjusiga nybyggda huset i Fårösund på Norra Gotland. Nära till badplats och härliga Fårö. Nästan lite för snyggt och perfekt för min smak, men fint är det hur som! Se mer av fastigheten på Skogsvägen här.Eller det här stället som inspirerar till att starta en egen liten verksamhet i Lummelunda. Med mina ögon är det iallafall inte svårt att se potentialen – ser du också vad jag ser? Och bra strategisk plats på ön också med närhet till Visby och längsmed kustvägen 149 norröver.Det här rummet i boningshuset skulle jag gärna arbeta lite med. Ljusinsläppet är ju fantastiskt och en bra början, en annan tapet eller bara vita väggar på det skulle göra stor skillnad.Finfint café ju eller galleri/butik med glasparti där i ladan. Öppnar du något härligt här så kommer iallafall jag på besök : ) Läs mer om objektet här.Nu ska jag titta på senaste avsnittet av Mandelmanns gårdTv4-play och drömma vidare om självförsörjning och prunkande odlingar.

Follow my blog with Bloglovin

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Favoriter från Printler

I samarbete med Printler så har jag och Jasmina valt ut och fotat några favoriter från deras härliga sortiment. Det är inte lätt att välja

4
Läs mer »

Sovalkov i kattvind

Av en fortfarande hemlig anledning så var jag totalt digitalt nedkopplad och bortkopplad hela (var)dagarna förra veckan. Det jag höll mig sysselsatt med ledde bland

8
Läs mer »
Stäng meny