plathuset_stockholm_januari_champagne_hotell

En nostalgitripp – Stockholm

I förra veckan var vi i Stockholm några dagar med Johns jobb, sten & muralmålerikonserveringsfirman Ars Mundi. Jag arbetar också tillsammans med dem och har gjort hemsidan och skapar även löpande content för webben. Vi skulle främst arbeta och göra några inspirerade studiebesök (tänkte visa mer i kommande inlägg) men det fanns även tid för lite annat. Jag har inte varit i Stockholm på ett år och det är alltid med lite blandade känslor som jag besöker min gamla hemstad.Jag gick (istället för att ta tunnelbanan) så mycket som möjligt, mellan de olika platser jag skulle besöka för att få njuta av Stockholm i vinterskrud. Stockholm är himla vackert! Jag kan se det så mycket bättre nu, utan de skygglappar jag brukade ha när jag ilade genom city förr. Vi bodde på ett mysigt hotell i Kungsträdgården, så min promenad mot Söders höjder började här.Jag passerade hundratals fåglar i det iskalla vattnet vid Strömbron och gick vidare förbi slottet. Blickade ut över skeppholmen och Johns gamla arbetsplats, Moderna Museet. Det hade varit roligt om vi hunnit dit en sväng, men det får bli en annan gång. Passerade virrvarret och byggandet vid Slussen och slank in på Götgatan. Fick syn på Designmarknad Stockholms butik och gick in för att kika och byta några ord. De har varit en stor inspiration när jag anordnat julmarknad med konst, design och vintage här på Gotland. Vi bytte visitkort och ska hålla kontakten, jag funderar även på att boka en plats och vara med på Designmarknad Stockholm framöver! Kom ut med gulliga tatueringar till Harry (som var kvar hemma på ön med farfar) från Imiform.Fortsatte sen vidare mot Bondegatan, Nytorget och runt i de krokarna. Urban deli, Kristoffers blommor, Grandpa och allt det där som hör Söder till : )Jag var framförallt nyfiken på det här stället – Le Labo. De öppnade ju i Sverige för ungefär ett år sedan, men eftersom jag inte varit i Stockholm på länge så hade jag inte sett butiken. Jag hade en kollega på mitt förra jobb som luktade så gott (Sara! <3). Hon hade parfymen Bergamote 22 som hon då hade köpt i Paris. Jag hade inte råd att spontanköpa en flaska parfym, de kostar ju en del här, men fick med mig två provflaskor (Bergotmotte 22 och Thé Noire 29) – de räcker nog långt ändå för jag använder inte parfym dagligen.Vid lunch mötte jag upp min pappa och hans fru, som bor vid Mariatorget, på södermalmsklassikern Gunnarsons konditori på Götgatan för en lätt lunch. Så mysigt att hinna ses en sväng om än lite kort <3Arbetsdagen avslutades här i julkalenderland, vi strosade runt och tittade på gamla byggnader och stenkonservering.Värmde oss en stund på Stadsmissionen i Gamla Stan innan vi gick tillbaka till hotellet för att göra oss redo för middag.Väl tillbaka på hotellet, trötta i benen och incheckade i våra rum så väntade en underbar överraskning! “Kära John och Therese! Att ha medarbetare som bästa Ni är guld värt för mig!”
Tusen tack Marleen säger vi och det samma! <3Sedan bar det av mot middagen men då lämnade jag kameran hemma och bara njöt av maten och sällskapet. Imorgon tänkte jag visa några bilder från hotellet vi bodde på.
Hoppas att ni haft en bra start på veckan och fin kväll nu!

Follow my blog with Bloglovin

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny