alva-ostris-553_tk7B6M

Mer till salu på ön

Hoppas att ni har haft en fin helg! Jag såg att inlägget där jag tipsade om hus till salu på ön blev himla populärt. Ni var många som läste, så vi kör lite måndagsinspiration med hus igen. Det trillar in fler och fler objekt på Hemnet ju mer vi närmar oss våren. Låt oss drömma oss bort en stund…
Först ut är ett jättefint hus, eller ja mer av en gård, i vår grannsocken Dalhem på mellersta ön. ”Storgården” är ett kalkstenshus från 1860 med inredd flygelbyggnad och även lada, magasin på tomten. Huset har fin inramad gårdsbild och gammal uppvuxen trädgård med fruktträd. Det här i sommarskrud lär ju vara helt fantastiskt och jag skulle gärna flytta in!Så varm och fin färgsättning med rosa, gult och ockra.Härligt vardagsrum med trägolv, tidsenliga vägg- och takmålningar och fint ljusinsläpp.Platsbyggt kök med stort skafferi med öppen spis.Om du vill se mer och läsa mer om den fina ”Storgården” i Dalhem så klicka dig in här.

Inget av följande hus här nedan är så där helt inredningsmagasins-perfekta, men charmiga med potential och utropspriserna tingar inga fantasisummor heller. Idag är ju var och varannan kotte inredningsgenier så jag tror ni kommer att kunna se vad det kan bli. Hus med möjlighet att sätta sin egen prägel som mäklaren förmodligen hade sagt haha.Så näst ut så har vi den här 30-tals villan i utkanten av Roma på mellersta ön, inte så långt från oss faktiskt. Ett hus med nya ytskikt som lantligt kök och modernt badrum. Men också en del kvarvarande 30-tals charm, trägolv, högt i tak och balkong. På tomten finns också en gullig liten drängstuga. Nytt lantligt kök.Härlig veranda med spröjs och murgröna!Den gulliga drängstugan – ett perfekt litet boende för gäster som kommer och hälsar på. Om du är nyfiken och vill se mer av Roma Karby 516, kika då in här.

Vidare till det här huset i Alva i Hemse på södra delen av ön. Ett putsat trähus hus från 1921 och som mäklaren beskriver som väl underhållet, med fina detaljer som trägolv, synliga takbjälkar, kakelugn och vackra spegeldörrar. På tomten finns också en gammal ladugård, ett magasin och två mindre byggnader för förvaring. Till fastigheten hör också åkermark och skog. En mysig trappa med spröjsat fönster.Salen med trägolv och spegeldörrar, en annan tapet kanske så är man ju nästan hemma.Lada med många möjligheter. Kika in för att se mer av Alva Östris 553 här.

Nä, nu kan jag inte tänka på något annat än våren och grönskan! Undrar just om jag någonsin längtat mer efter den?

Follow my blog with Bloglovin

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny