plathuset_hemma_hos_mrs_mighetto_anna_sylvan_sovrum

En titt i Anna Sylvans (Mrs Mighetto) fina hem

I tisdags smög jag runt lite med kameran hemma hos Anna Sylvan, den ena halvan av Mrs Mighetto. Både Anna och Malin bor i ett mysigt villakvarter i Herrängen i Stockholm, bara några hus från varandra. Anna bor i ett hus byggt 1948 som familjen flyttade in i hösten 2009. Här bor Mamma Anna, Pappa Niclas, Ester 9 år och Harry 6 år och katten Sigge. När man kommer in i huset så möts man av en rymlig hall med platsbyggda garderober och direkt till höger finns ett stort öppet kök med sociala ytor och pardörrar ut till det stora trädäcket. Till vänster om hallen så finns både badrum och ett mindre vardagsrum. På ovanvåningen finns barnens två sovrum, arbetsrum, ett stort vardagsrum och Anna och Niclas sovrum. Jag passade på att ställa några frågor till Anna under besöket:

Hur trivs ni i området och vad gjorde att ni valde Herrängen?
Att det blev Herrängen var en slump då jag tröttnade på att leta hus redan efter två helger. Jag kollade fastpris från stan med taxi och tyckte det var överkomligt. Check. Köp. Nu trivs jag superbra, men det tog mig två år. Jag tyckte området var öde, saknade stan och hittade inga nya vänner. Sedan träffade jag Malin och härliga människor började poppa upp som svampar i skogen. Nu trivs jag så otroligt bra. Skulle gärna flytta till ett annat hus, men inte så många kilometer bort.
Vad föll ni för och vad är det bästa med huset?
Efter att ha burit barnvagn, bebis och 320 liter mjölk upp till en vindsvåning i ett år utan hiss föll jag för egen garageinfart med bilen 15 m från dörren. Sedan blev jag barnsligt förälskad i 50-talsfönstren i teak (och lyckades helt bortse från att de tidigare ägarna renoverat bort all annan charm från 50-talet)…
Har ni gjort någon större renovering?
Vi tyckte det var så fiffigt att köpa ett nyrenoverat hus, “bara att flytta in” sa vi så nöjt när våra vänner i stan som tittade frågande på oss när vi offentliggjorde vårt husköp. Sedan dess har vi har inte gjort annat än att göra om. Trädgården var en katastrof, vi byggde trätrall runt hela huset, vi har bytt tak, gjort om fasaden, målat om alla väggar och tak flera gånger. När det var klart bestämde vi oss ändå att göra den där lilla utbyggnaden på 28 kvm som skulle ge oss “allt vi behövde”.
Vad är dina tips för att skapa ett personligt hem?
Omge dig av saker du gillar. På riktigt gillar.
Var hämtar du inspiration?
Jag gillar offentlig miljö, speciellt i utlandet, då är man ofta mer öppen och mottaglig också. Pinterest för snabb input.  
Brukar du gå på loppis och vad letar du efter då?
Alltid. Så ofta jag får chansen. Keramik, porslinsdjur, tallrikar, skålar, små bord.

Vad har du lärt dig av att bo i hus, renovering och inredningstips?
Ingen kommer och arresterar dig om du spikar i väggarna och att måla om gör enorm skillnad för ett rum, speciellt om man vågar gå färg.

Tack för titten Anna och så roligt att få lära känna dig lite närmare! <3

Follow my blog with Bloglovin

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.