plathuset_hemma_hos_malin_mrs_mighetto_anna_spegel

Hemma hos Malin Mighetto (Mrs Mighetto)

Idag har jag det stora nöjet att visa er runt i Malin Mighettos underbara hem, Malin är illustratören bakom Mrs Mighettos magiska print. Jag har haft ynnesten att arbeta tillsammans med Malin, under många år som printdesigner på ett stort modeföretag (innan hon startade Mrs Mighetto). Jag har varit i det här hemmet många gånger förut och kan aldrig bli riktigt mätt på atmosfären. Väldens gulligaste familj bor ju här till att börja med: mamma Malin, pappa Martin och barnen Märta och Olle. Deras sällskap är en mycket bra början på trivsel och den ombonade känslan i hemmet omfamnar en också på ett alldeles särskilt sätt. Att Malin sen är snabb på att göra om gör det ju alltid roligt att komma tillbaks – jag undrar just hur det kommer ser ut nästa gång jag har vägarna förbi? ; ) Som sagt så bor både Anna och Malin i ett mysigt villakvarter i Herrängen i Stockholm, bara några hus från varandra. Familjen Mighetto flyttade in sommaren 2011. Huset de bor i ritades tidigt 40-tal och byggdes 1946. När man kommer in i huset så möts man av en vacker hall med pärlspont och William Morris tapeten Pimpernel. Direkt till höger finns ett barnrum och till vänster badrummet, här finns också trappan upp till ovanvåningen. Där uppe finns en hall och övriga sovrum. På entréplan finns också det öppna köket och vardagsrummet, allt flyter ihop på ett väldigt socialt sätt (det passar bra för fest kan jag intyga). I källaren finns sedan tvättstuga, musikstudio och Mrs Mighettos huvudkontor. Jag passade på att ställa några frågor till Malin under besöket:

Vilka bor i huset?
Pappa Martin, Mamma Malin, Märta 9 år och Olle 5år, katterna Otis och Asta. Enligt Olle bor även Anna här, fast inte på natten…

Hur trivs ni i området och vad gjorde att ni valde Herrängen?
Jättebra från dag 1. Det kändes nära stan och vi har alltid bott söder om stan så det föll sig naturligt.Har ni gjort någon större renovering?

Mohohahahaaa! Typ ALLT and still going strong. Nu gör vi om barnens rum (igen) och sedan tar vi tag i källaren som ska bli den mest organiserade (och snygga) tvättstuga/garderob man kan tänka sig…

The dream team Malin och Anna <3

Vad föll ni för och vad är det bästa med huset?
Rymden i rummen och känslan av att det finns mycket plats att umgås.
Tips för att skapa ett personligt hem?
Gå på magkänsla och bejaka infall.

Brukar du gå på loppis och vad letar du efter då?
Så ofta vi bara kan. Speglar, ramar, pallar, skåp. Jag är en äkta skåpmissbrukare.
Var hämtar du inspiration?
Vänners hem, Pinterest, inredningstidningar, naturen, resor och i miljöombyten.

Vad har du lärt dig av att bo i hus, renovering och inredningstips?
Man behöver inte vara så ängslig. Det mesta går att göra om och ändra med tiden. Här funderar vi inte så mycket och ändå tycks alla projekt ta dubbelt så lång tid och kosta dubbelt så mycket.Tack för titten fina Malin! Senare i veckan tänker jag att vi kikar in på Mrs Mighetto-kontoret lite snabbt också : ) Och om du missade hur det ser ut hemma hos Anna så klicka dig in här.
Trevlig kväll!

Follow my blog with Bloglovin

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Vilket vackert hem att titta på, speciellt färgskalorna och alla växter!

  1. Visst är det härligt, Malins hem – en riktig oas!

 2. Det här är bara SÅ fint! Älskar dina bilder så mycket.

  1. Linda! Du är peppen personifierad – TACK! <3

 3. Så mysigt!

  1. Eller hur! Helst ville jag bara stanna där 🙂

 4. Så fint hem! Älskar färgerna… speciellt de blå tonerna i de rummen som ligger i fil (matrum o vardagsrum tror jag). Det råkar inte vara så att du vet färgkoder, namn eller dylikt? Tack på förhand! /Lina

  1. Hej Lina och tack för din kommentar! Visst är Malins hem underbart! Jag har frågat henne om färgkoder, hon ska titta efter om hon har kvar den informationen. Svarar dig här isf! Hälsningar Therese

 5. Ett underbart varmt hem gjort med kärleksfulla händer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny