plathuset-mote_irisdals_blomsterhandel_visby_gotland9

Arbetsdag i blomsterhav

Jag arbetar för det mesta hemmavid som kanske många av er vet. Men i onsdags var jag på ett möte för att spåna idéer i en alldeles särskilt härlig miljö, så jag tänkte dela några bilder med er. Kanske kan bilderna muntra upp lite i kylan och snökaoset.Jag var nämligen i Visby och Irisdals blomsterhandel, som ligger på Hästgatan 21 i Visby. Jag kände genast igen Åsa där, hon representerade Irisdals och visade oss bukettbinderi (heter det så?) på Babes in Boylands första workshop i Maj förra året. Ett trevligt återseende!Här sitter de och spånar, Jessica (projektledare) och Anna (som äger butiken). Mycket tankar kring natur, växtlighet och våren såklart och så lite vintage på det. Låter spännande va? : )Dom är så himla fina den här sortens vallmo. Men jag undrar hur det går till när de står sig som snittblomma, är det en särskilt tålig sort? Någon som vet? Jag borde ha passat på att fråga Anna, hon kanske vet. Alla som plockat vallmo i det vilda vet ju hur snabbt de sloknar. På Gotland är det gott om vallmo (kolla in det här!) och jag har provat alla möjliga knep (som att doppa stjälkarna i kokande vatten) för att få dem att stå sig ett par dagar, men utan större framgång. Jag får göra ett nytt försök i sommar helt enkelt!Mmm ett gäng av de där krukorna kan gärna få flytta hem till mig! Det tar ett tag att bygga upp ett bra förråd av krukor i keramik, särskilt om man som jag envisas med att köpa allt begagnat. Men bra lördagsnöje om inte annat, att leta krukor på loppis alltså : )Mycket bra idéer på gång där, det syns va? ; )Oxalis (klöver) är ju himla fina. Lärde mig nyligen att de växer från små lökar, när jag klurade på att ta en stickling hos en vän – det hade jag inte trott!Jag blir alltid sugen på en ny rosenskärm när jag ser en – men den här fick stå kvar för jag kan omöjligt få dem att överleva. Jag har fullt sjå att hålla mina små tomatplantor vid liv här hemma intill varma gassande element.

Ha en fin fredag!

Follow my blog with Bloglovin

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny