Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka

Igår hade jag och Harry lite mysdag. Jag har en ganska krävande vecka nästa vecka, så att hänga med honom i lugn och ro är det bästa sättet för mig att finna styrka. Tänk hur mycket som ryms på en dag när man själv bestämmer över tiden. De gamla grekerna hade två uttryck för tid, chronos och kairos. Chronos avser den kronologisk tid utefter klockan, där minuter blir till timmar. Kairos står för en annan tid, ett ögonblick av obestämd tid där allt händer. En djupare tid där allt faller på plats och allt som inte längre är viktigt suddas ut. Väldigt fint och tänkvärt tycker jag. Så detta var en fredag i kairos tecken.Vi började med frukost framför tvn. Senare gick vi ut för en tur med snowracern, men det blåste en del så vi blev inte så långvariga. Efter lunch så byggde vi en raket av en petflaska (typ lite så här), inspirerande av morgonens barnprogram.Till eftermiddagen blev det bakning – kanelbullesockerkaka (vi tackar grannen @mileyasmamma för inspirationen!). Jag brukar utmana mig själv genom att släppa på kontrollen och låta Harry vara med fullt ut. Så kakan blev något platt, kan hända att det slank ner lite väl mycket smör när han var i farten : ) Men vad gör väl det, den blev allt annat än torr och smakade lika gott för det. Kanske lite mindre fotovänlig, men jag delar ändå. Följer ni receptet så blir det ju bra i andra änden.KANELBULLESOCKERKAKA

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning
2 tsk mald kanel
¾ dl strösocker

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Vispa sen strösocker och ägg till det är vitt och pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt sen med smör och mjölk och rör snabbt ihop det till en slät smet. Blanda kanel och strösocker i en skål. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkaksform. Strö över 1/3 av socker- och kanelblandningen i formen. Häll över ytterligare en tredjedel av smeten och pudra på hälften av blandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Innan kakan serverades så pudrade jag också över lite kardemumma, florsocker och extra kanel.

Receptet kommer ursprungligen från Lindas bakskola.Ha en fin lördag!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Tyra <3

Jag kikar in lite kort med en uppdatering från bebisbubblan : ) Den 8 november kom vår omåttligt efterlängtade Tyra till världen <3 Jag hörde

10
Läs mer »

Dags att plantera lökar

I helgen var jag vid stugan och planterade lökar. Så i vår får vi förhoppningsvis njuta av tulpaner, krokus, narcisser och scilla. Om inte rådjuren

3
Läs mer »
Stäng meny