plathuset_diy_badrum_badkar_bricka_hylla_trä3

DIY hylla för badkaret

Häromveckan gjorde vi lite enkelt ny förvaring till badrummet och närmare bestämt badkaret. Vi har mängder av flaskor som står och balanserar på kanten – badskum, schampo, balsam, barnolja, tvål, såpa – ja what not. Så nu har vi en bättre avställningsyta! Det bästa är att den även har fler funktioner, bland annat för de där få gångerna man kan ta ett långt bad för sig själv. Då rymmer den ett glas vin (i mitt fall hellre en kall öl), en bok och tända ljus. Harry gillar den också, men då fungerar den som bro för hans bilar vid badkarslek : )När vi flyttade till vårt hus så fanns här en massa virke som vi fick ta över, bland annat fina kraftiga gamla golvplank och en sån har jag använt till det här projektet. Men det går ju givetvis bra med vilken planka som helst! Den behöver inte vara så här tjock och är den av ett nyare slag så kan du alltid patinera den med lite thé eller kaffe, se bara upp för tryckimpregnerat virke.Du behöver en planka efter tycke och smak, en såg, stämjärn, två nätta rostfria vinkeljärn, borrmaskin och rostfri skruv och skruvdragare. Först mätte jag ut och sågade av plankan i önskad längd, med stämjärnet gröpte sen jag ur två försänkningar för vinkeljärnen, mätte därefter ut var skruvarna skulle sitta och förborrade två hål och skruvade dem sen på plats. Vinkeljärnen ligger sedan i springan mellan badkaret och väggen som ett stopp och hindrar plankan från att halka ned. Det är också bra att ytbehandla hyllan eftersom att den kommer att utsättas för vatten, jag använde livsmedelsgodkänd paraffinolja (samma sorts olja som även används till skärbrädor).Trevlig helg!

Följ mig på Bloglovin och Instagram

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Så fint och smart!

  2. Jättefin badkatshylla av trä. Går den att beställa?

  3. Ursnyggt. Gillar den skarpt. Köpte en badkarshylla på IKEA utan attt mäta. Badkaret var för brett. Det här var ju ett bra tips
    Med vänlig hälsning, Anna/Majornastyle

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny