plathuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

Inspirerande just nu

Inspirerande just nu

Hoppas att ni har haft en bra helg. Vi har haft en lugn hemmahelg där vi möblerat om vardagsrummet för säkert femte gången sen vi köpte huset. Jag tycker att det är så svårt med gamla hus som inte alltid är så välplanerade, det gäller att man både har tänkt till och ibland även tänker om. Just vardagsrummet är väldigt långsmalt med snedtak i båda kortsidor, svårmöblerat alltså. Men nu har vi hittat något som känns bra, med ett bra flöde och inte för överbelamrat. Kanske delar jag någon bild från rummet om ett tag, när känslan satt sig och jag känner mig nöjd i längden. Nog om det. För inredningsinspiration så gillar jag att titta på Hertz & Bluts instagramflöde och blogg (allt på tyska men bilderna talar för sig själva). Lite sådär lagom bohemiskt med fin mix av vintage, lekfullt och personlig touch. Ibland till och med lite stökigt och många gånger med bilder från hem som inte känns så ängsliga. Inte steget fullt ut så avslappnat som The Selby men ändå : ) Här följer några favoritbilder!Bilderna 1-4 ovan av Jules Villbrandt/Hertz & Blut

För vår-peppen så läser jag gärna bloggen Självhushållningsprojektet av Karoline Jönsson. Hennes ambitionen är inte total självförsörjning men att undersöka hur mycket grönsaker, frukt, bär och svamp de själva kan ta vara på. Hon delar tankar, värderingar och ambitioner som vi också strävar efter, men de ligger långt före oss – så jag läser, lär och inspireras massor inför odlingssäsongen 2018.Bild av Karoline Jönsson.

Jag har också läst de här härliga inläggen hos Sofia på Mokkasin, både en och två gånger: Besöket hos Paulina på Velobloom och om vintersådd.Bild 1 och 2 av Sofia på Mokkasin. Bild 2  kollaget av Sofia Jansson Vusir/Mokkasin med bilder av Paulina från Veloblooms instagram.

Och så den alltid lika inspirerande bloggen Cashew Kitchen av fina Agnes. Jag följer henne med glädje för hennes egna och innerliga ton där vegansk mat, kreativitet och frilansarbete varvat med kloka tankar kring livet och hälsa. Och alldeles särskilt uppskattar jag inläggen om hur hon gör för att hantera det överväldigande samhällstempot, som högkänslig och introvert (hög igenkänning på den). Snart flyttar hon dock från bruset i Stockholm till Piteå för kärleken, så modigt och va spännande att följa med på resan<3 Lycka till Agnes!Bild 1 och 2 av Agnes Gällhagen/Cashew Kitchen.

Önskar er en fin start på veckan med detta!

Följ mig på Bloglovin och Instagram

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Åh tack för de fina orden, wow! Så mycket inspirerande i detta inlägg! Älskar också Mokkasin och allt Karoline gör 🙂

Kommentera

Stäng meny