Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Sötpotatissoppa med getost, myntadressing och pumpakärnor

Sötpotatissoppa med getost, myntadressing och pumpakärnor

Hoppas att ni har haft en skön start på veckan efter påskhelgen. Här kommer lite matinspiration efter påskbordet – sötpotatissoppa med getost, myntadressing och pumpakärnor och varför inte en chèvretoast till. Den här soppan går hem hos både liten som stor hemma hos oss!

SÖTPOTATISSOPPA MED GETOST, MYNTADRESSING OCH PUMPAKÄRNOR
(4 PERS)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
800 g skalad tärnad sötpotatis
8 dl vatten
3 msk ekologisk grönsaksfond
150 g getost
1/2 halv pressad citron
0.5 tsk kajennpeppar
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
50 g pumpakärnor
3 msk olivolja
2 msk färsk mynta

Hacka lök och vitlök och bryn försiktigt i olivolja ca 2 minuter. Lägg i sötpotatisen och slå på vatten och fond. Koka ungefär 15 minuter tills potatisen mjuknat. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor i soppan. Mixa till en slät soppa och späd med mer vatten om soppan blir för tjock. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna, rör om hela tiden för de bränner lätt vid. Mortla olivolja med myntabladen. Till servering – toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.

CHEVRETOAST MED VALNÖTTER, HONUNG OCH TIMJAN

4 skivor valfritt bröd (gärna surdegsbröd)
Smör till stekning
4 skivor chèvre
Honung
Torkad timjan

Sätt på ugnen på grillelement 250 grader och stek under tiden brödet i stekpanna på båda sidorna i smör. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått fin färg ca 4-5 minuter. Strö över valnötterna och timjan och avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Följ mig på Bloglovin och Instagram

 

 

 

 

 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Måndagspyssel

Hej måndag, vilken helg vi har haft. Så galet härligt med sol och jag har hängt med min fina familj ute på gården mest hela

6
Läs mer »

Tips till adventskalendern!

I samarbete med Babyshop, innehåller affiliatelänkar. December närmar sig med stormsteg och varenda år har jag fått smått panik när jag insett att jag glömt

6
Läs mer »
Stäng meny