Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

Hej från grönsakslandet och middag på Cantinan

Hej från grönsakslandet och middag på Cantinan

Här kommer en liten uppdatering från grönsakslandet. Det växer så det knakar här hemma och vi har än så länge skördat chili, ärtor, sommarmorötter, mangold, spenat, jordgubbar och så kryddor och örter av olika slag! Vi väntar fortfarande på tomaterna och potatisen. Harry har kollat squashen varje dag efter förskolan i flera veckor och väntat på att den ska växa sig tillräckligt stor. Så fint att se hans intresse och engagemang, han har hjälpt till med att både plantera och vattna <3 Nu var det dags att skörda den första och han var så mäkta stolt! Härom dagen åt vi också mexikansk street food i lilla Gothem, som ligger ca 1 mil hemifrån oss. Cantina y Casitas drivs av paret Erik (från Sverige) och Vanessa (som har mexikanska och amerikanska rötter). Här kan man äta genuin och autentisk mexikansk mat som hembakade burritos, tortillas, quesedillas med olika salsasåser och långkokt kött av olika slag. I möjligaste mån används också lokala råvaror.Jag beställde tacos med deras fantastiska långkokta fläskkött, Harry valde ”pannkaka” dvs quesadillas med ost och kyckling och John beställde burrito. Till det tog vi också in några sideorders som hembakta taco-chips, varma svarta bönor och ris med kummin och koriander. Maten kompletteras med öl förstås – Mums!Miljön och restaurangen är väldigt enkel och maten är heeelt fantastisk! Stället blev snabbt uppmärksammat när det öppnade och är väldigt  omtalat så om du ska hit – boka bord! Erik och Vanessa är väldigt omtänksamma, de känner igen sina gäster år efter år och tar sig alltid tid att prata en stund. Historien om hur de hamnade på Gotland adderar också en hel del till känslan. De träffades i USA men tröttnade på livet och tempot där, sålde allt och flyttade till Gotland och förverkliga sin dröm en om restaurang. Minst sagt inspirerade!Så om du befinner dig på mellersta ön i sommar, unna dig att svänga förbi Gothem och äta middag här!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

4

Similar Posts by The Author:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny