plathuset_gotland_ett_litet_creperie_stenkyrka_crepes

Ett litet crêperie och en liten butik

Häromdagen precis innan semestern så hälsade jag på John på jobbet, just nu restaurerar han och hans kollegor Stenkyrka kyrka. Precis mittemot ligger Ett litet crêperie där vi åt lunch. Jag har länge velat åka dit och har följt Lotta och Jocke på instagram under deras resa och uppbyggande av crêperiet.

Här är Lotta! Så trevligt att få träffa henne på riktigt och veta lite mer. De flyttade hit med barnen för 1,5 år sedan från Stockholm. Både Lotta och Jocke har erfarenhet från restaurangbranschen sen tidigare, bland annat på Riche och Urban Deli. Crêpes och galetter serveras från deras fina mintgröna foodtruck som står parkerad inne i den gamla ladan.
Jag beställde en galette med räkor, avocado, picklad rödkål och sean connerysås. Kanske är det bara jag som inte hade hört talas om sean connerysås sen innan haha? Den innehåller bland annat vitlök, ingefära, sambal oelek sesamolja och soya. Så underbart god galette och överraskande med den asiatiska touchen från såsen!  Precis intill i samma lada så har En liten butik öppnat med fina inredningsdetaljer! Jag kikade in där och träffade Cecilia som driver Blue Monday Sthlm. En sån liten värld, för det visade sig väldigt snart att hon också har arbetat på H&Ms huvudkontor tidigare, precis som jag och vi har visst gemensamma bekanta därigenom : )

Fint porslin från Japan, keramik, glas och mönster som Cecilia tagit fram!Så om du är på Gotland i sommar och är sugen på crêpes och vill kika på fin inredning – sväng förbi Stenkyrka och Ett litet Crêperie!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.