Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Ett litet crêperie och en liten butik

Ett litet crêperie och en liten butik

Häromdagen precis innan semestern så hälsade jag på John på jobbet, just nu restaurerar han och hans kollegor Stenkyrka kyrka. Precis mittemot ligger Ett litet crêperie där vi åt lunch. Jag har länge velat åka dit och har följt Lotta och Jocke på instagram under deras resa och uppbyggande av crêperiet.

Här är Lotta! Så trevligt att få träffa henne på riktigt och veta lite mer. De flyttade hit med barnen för 1,5 år sedan från Stockholm. Både Lotta och Jocke har erfarenhet från restaurangbranschen sen tidigare, bland annat på Riche och Urban Deli. Crêpes och galetter serveras från deras fina mintgröna foodtruck som står parkerad inne i den gamla ladan.
Jag beställde en galette med räkor, avocado, picklad rödkål och sean connerysås. Kanske är det bara jag som inte hade hört talas om sean connerysås sen innan haha? Den innehåller bland annat vitlök, ingefära, sambal oelek sesamolja och soya. Så underbart god galette och överraskande med den asiatiska touchen från såsen!  Precis intill i samma lada så har En liten butik öppnat med fina inredningsdetaljer! Jag kikade in där och träffade Cecilia som driver Blue Monday Sthlm. En sån liten värld, för det visade sig väldigt snart att hon också har arbetat på H&Ms huvudkontor tidigare, precis som jag och vi har visst gemensamma bekanta därigenom : )

Fint porslin från Japan, keramik, glas och mönster som Cecilia tagit fram!Så om du är på Gotland i sommar och är sugen på crêpes och vill kika på fin inredning – sväng förbi Stenkyrka och Ett litet Crêperie!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Dags att plantera lökar

I helgen var jag vid stugan och planterade lökar. Så i vår får vi förhoppningsvis njuta av tulpaner, krokus, narcisser och scilla. Om inte rådjuren

0
Läs mer »

  Hej! Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men, jag vill ha snö! Första snön kom i slutet av september och jag trodde verkligen

6
Läs mer »
Stäng meny