plathuset_gotland_semester_visby_rosor

Första semesterveckan med lite loppis, visbys gränder och bad

Snart är den första semesterveckan till ända och den har fyllts med lite av varje. Bland annat har vi tagit ner ett stort träd på tomten och att sen såga upp och städa bort det har tagit mesta av tiden. Men idag gjorde jag ett avbrott för loppis och igår även en sväng till Visby och så lite bad på det.

Loppisen jag besökte ligger i Bäl och är en utförsäljning av rekvisita som använts i kokböckerna “Kärlek, oliver och timjan” och “Under valnötsträdet” av Anna och Fanny Bergenström. Utförsäljningen pågår även imorgon, lördag kl.11-17, för den som är sugen på en loppistur (mer info på Facebook).

En väldigt fin plats att besöka! Kaffe och deras kokböcker finns också till försäljning.

Jag köpte inte så mycket (försöker snarare att rensa) men kom hem igen med väldigt mycket inspiration från den vackra omgivningen, huset och tomten. Det blev två gamla glasflaskor i turkost glas (perfekt för saft på stranden) och två stycken vad jag tror är “flaskproppar” i trä (till några gamla omaka flaskor jag redan har här hemma). Och igår tog jag som sagt en tur till Visby för att luncha med Astrid som driver “Gotland News“, “A piece of Gotland” och “Gotländska Hem“. Vi har länge kommunicerat via Instagram och äntligen gjorde vi slag i saken och träffades i verkligheten. Det blev ett kort möte, men mycket fint och personligt <3 (jag skulle nämligen in på en oplanerad extrakoll hos barnmorskan – ingen fara dock, allt såg bra ut). Men jag tror och hoppas att vi ses snart igen!

Så här kommer några bilder från Visby som det ser ut just nu… De vackra gränderna och innergårdarna kan verkligen få mig att häpna!

Och så avslutningsvis har vi såklart badat, rent nödvändigt i den här värmen! Men nu längtar jag efter regn, framförallt är torkan ordentligt skrämmande. Mina tankar finns med alla lantbrukare, boskapsägare och andra som lider av det och jag vågar knappt tänka på konsekvenserna.Hoppas att ni haft en bra vecka och fin fredag hur som helst!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Astrid

    Kände detsamma, ett kort och fint möte som gav mersmak! Kram!

    1. Plåthuset

      Jag har missat din kommentar här på bloggen – vi får ses snart igen! Kram <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.