intro

En dag på Sudret med loppis, bad och pannkakskoja

I söndags hade vi en heldag på södra delen av ön, med matsäck och badkläder så rullade vi iväg från Hörsne på förmiddagen. Planen för dagen bestod av blandade aktiviteter för att toa både liten och stor. Första stoppet var Havdhems gamla stationshus som huserar en jätteloppis. Jag hade inte varit där tidigare men sett bilder från när Elsa tipsat om det på sin blogg.

Jag höll på att ramla baklänges är vi kom dit – mängden saker och miljön, allt var smått surrealistiskt! Allting huller om buller, högar med grejer ute och inne. Jag nöjde mig med att bara betrakta och det kändes som att gå runt i en kuliss till någon indie film : ) Alldeles säkert så kan man fynda där om man gräver, vrider och vänder – men kanske inte som gravid i 30-gradig värme tillsammans med en femåring som vill ha allt som tangerar kitsch, haha. Jag får helt enkelt komma tillbaka en annan gång med all tid i världen och orken att rota runt.

Vi puttrade därefter vidare till Käldhagens rastplats i Fide socken, ett perfekt stopp på en roadtrip. En fin rastplats där det finns bänkar i skugga, fräscha toaletter och om man går en bit ner längst stigen så hittar man även en fantastisk liten badplats. Så där åt vi våra medhavda pannkakor och sedan efter ett par timmars bad i det ljumma vattnet så var det dags för nästa anhalt.Roadtrip-selfie : )

Så runt tretiden så vågade vi oss ut i värmen igen för ett besök på Pannkakskojan i Fide. En syster-anläggning till Pannkaksträdet i Brissund. Parken är byggd av återbruk och där finns bland annat jättestora däck att klättra på, rutschkana, gungor, linbana och repbana i skogen. Harry studsade fram och tillbaka på däcken tills han blev helt svart om knäna och vi var kvar ända till stängning.

Efter vägen hemåt igen så stannade vi till på Kapten Grogg i Ronehamn för middag. Vi har varit här några gånger men aldrig sett så mycket folk där förut. Vi insåg snabbt att det var fotbollsfinalen mellan Frankrike och Kroatien på storbilds-tv som lockade : )

Inomhus var det helt fullsmockat men ute i solen fanns det fortfarande plats. Fish’n’chips på sej och VM-burgare med cheddar!Mums och väldigt bra avslut på en riktig toppendag!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

6

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny