plathuset_gotland_skulpturfabriken_boge_slite

Skulpturfabriken och spelning med Christian Kjellvander och Sarah Klang

I onsdags gjorde vi en utflykt hit till Skulpturfabriken i Boge (nära Slite), som drivs av konstnären och formgivaren Stina Lindholm. Skulpturfabriken formger och tillverkar design och skulpturer främst i betong. På gården finns butik, café, utställningslokal, en vacker trädgård och en finfin trädkoja.

Vi började i trädkojan! Alltså jag är helt inne på att jag vill bygga en trädkoja, både sen vi gjorde ett besök på Pannkakskojan och efter besöket här på Skulpturfabriken. Vi har hundra andra grejer som vi borde prioritera, men jag har så lätt för att hoppa på det som känns roligast för stunden. Men jag har sansat mig nu, växthuset ska upp först om/när det nu blir lite svalare – så en trädkoja får vänta : ) Kanske ett bra höstprojekt? Kolla in det här hur som helst!

Min gullfis bland löven där oppe <3 Vi fortsatte sen in i genom caféet och upp till butiken på ovanvåningen. I butiken hittar man en blandning av skulpturfabrikens egna produkter, vintage och design. Massa fina grejer! Men jag höll hårt i plånboken, det är min strategi för sommaren att prioritera upplevelser före materiella ting.

Man kan sen gå igenom butiken och komma ut på baksida i trädgården, som alldeles säkert är inspirerad av japanska trädgårdar men som samtidigt känns väldigt gotländsk. Piprankan där <3 Jag väntar på att mina ska växa sig stora och klä in farstukvisten, men de tar sin tid att etablera sig. Nästa år är mina inne på tredje året, så då ska de kunna sätta fart har jag läst – hoppas!

En grön oas som man gärna stannar länge i och inspireras av!

Stinas skulpturer återfinns här och var i miljön. På innergården kan man ta sig en fika under äppelträden.

Och på vägen tillbaka till parkeringen så är det svårt att låta bli att kika över staketet till den privata bostaden, med växthus och prunkande odlingar. Efter besöket på Skulpturfabriken rullade vi sen vidare norr ut till Bungenäs för en kvällsutflykt på cykel, men det får bli ett eget inlägg längre fram. Men här nedan följer några bilder från gårdagen! Igår kväll var jag nämligen på Stelor i Västergarn, för att lyssna på Kristian Kjellvander och stjärnskottet Sarah Klang tillsammans med Elin (som driver Lyckliga Gården). Elin hade nämligen fått tag på två extrabiljetter som släpptes samma dag och jag fick den äran att hänga på. Hon hörde av sig några timmar innan spelningen och jag var spontan, som jag sällan annars är, men det här ville jag inte missa!En jättefin sommarkväll som började med varsin (alkoholfri) öl i kvällssolen och en uppdatering om vad som hänt sen sist. Elin har ju köpt en husvagn och startat café i den vid sidan om sin butik i Eksta!Jag slängde ett snabbt öga i butiken på Stelor som inte fanns sist jag var här, mycket fint!

Peppen precis innan spelningen ska börja och kolla så mysigt i Stelors lada!

Först ut var Christian Kjellvander och andra akten var Sarah Klang och så avslutningsvis en duett. Två artister som passade väldigt bra ihop och perfekt in i den mysiga och intima miljön i ladan. Idag är jag helt hög på känslan och fortfarande helt häpen över Sarahs otroliga röst. Om du har en möjlighet att se henne live, gör det – man blir helt golvad av hennes pipa <3

Trevlig helg!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

3

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Så härligt det ser ut! Ibland (och ganska ofta) är det minsann bra att vara lite spontan ju!

    1. Det var verkligen en härlig kväll! Så glad att jag var spontan och hakade på, behöver kanske träna på det lite oftare 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny