plathuset_gotland_verdus_veranda_vaxthus3

Fardhem loppis, Verdus Veranda och Nisseviken

I begreppet slow living måste ju också slow blogging ingå tänker jag haha : ) Så här kommer ett gäng bilder med några dagar (eller ja till och med veckor) på nacken, men kanske lika trevligt och inspirerade ändå? På Gotland finns ett gäng stora loppisar varje sommar, bland annat den på Dalhems IP, Fardhem och Slite Lions. Jag hoppade över Dalhemsloppisen för jag vet hur varmt det brukar vara på idrottsplatsen en “vanlig” sommar utan extremhetta. Och för det andra, så låg vårt fokus i att sälja av sånt som vi inte behöver istället.

Så jag och Harry höll hos hemma i Hörsne medan John hukade under ett parasoll och skötte försäljningen på idrottsplatsen. Helgen därefter var det dock dags för Fardhems loppis och jag hade lite mer ork i gravidkroppen, så det blev en härlig utflykt på södra Gotland!

Harry åt en macka i farten och loppisfynden blandades högt som lågt. Vi tog först ett snabbt varv tillsammans allihopa och parkerade oss sen i skuggan på framsidan. En typisk loppislunch med varmkorv med bröd och ett spel till Harry fungerade som tidsfördriv. Jag och John turades sen om att gå tillbaka en varsin sväng för att titta själva i lugn och ro.

Det blev några smågrejer som en stor snäcka till Harry, en fin barnblus, en bok om botanik och spetsgardiner (som nu hänger i dörröppning och hindrar flugor från att flytta in). Så med det var vi ganska nöjda och rullade vidare för att spana in Verdus Veranda i Havdhem som jag fick tips om förra sommaren.

Alltså trädgårdsdrömmen! En vildvuxen trädgård inspirerad av franska terrasser och engelska trädgårdar med ett urgulligt växthus, boningshus i kalksten och till det en mysig butik. Så mycket inspiration på flera nivåer. Jag tyckte att det kändes som att kliva in i en sagovärld och så här vill iallafall jag ha det hemma på gården!

Och längst in bakom grönskan, i slutet av den slingrade stigen så ligger butiken – där samsas möbler, inredningsdetaljer, textil och handvävda mattor från fjärran länder. Alldeles intill ligger innergården fylld med växter och rustika trädgårdföremål till salu som spaljéer och stora fina krukor med patina.

Det blev dock inget köp där trots mycket fina grejer, jag försöker att hålla köpkrafterna i schack och om jag behöver något så kollar jag i första hand på loppis. Och lite mera sport (och miljötänk) så vis : ) Men en trevlig pratstund med ägarinnan Eva och påfyllt med inspiration i sinnet! (OBS! Det finns ännu tid att hinna dit trots att sommaren lider mot sitt slut, öppet utvalda dagar fram till 1 sept) Jag avslutade med lite mer växthusfrossa innan vi rullade vidare för bad.

Smått överhettade så nådde vi till slut Nisseviken! Många svalkande bad och vattenlek där.

Jag hade inte varit till Nisseviken förut och John (som ju är gotlänning) hade inte varit där sen han var liten. Vi blev glatt överraskade, långgrunt vatten, brygga att bada ifrån och uteservering med god pizza. Så vi stannade till kvällen, badade och intog middag innan vi åkte hemåt Hörsne igen.

Det var en väldans massa bilder från en av sommarens finaste och mest maxade dagar, hoppas att ni orkade läsa ända hit : )

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Såg superhärligt ut! Det där växthuset vill jag besöka nästa gång jag är på Gotland. Underbart fint!

    1. Verkligen inspirerande! Kom hit snart igen så tar vi en tur dit i min stora röda “hockey-mamma-bil” 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny