Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Självplock på stora Tollby gård och kvällsbad i Sandviken

Självplock på stora Tollby gård och kvällsbad i Sandviken

Häromveckan var jag och Harry en sväng till Stora Tollby gård i Fole. Jag hade sett på Elsas instagram att hon varit där och jag fick feeling för en liten utflykt. Så många gånger som jag kört förbi skylten förut utan att svänga av. Det ligger hyfsat nära där vi bor så äntligen var det dags för ett besök!

Harry haffade genast en lånetraktor och skulle prompt trampa ner till odlingarna i 30-gradig värme. Det gick väl sådär kan man säga… Ungefär här halvvägs vid en vattenpöl körde han fast men ville absolut inte ha någon hjälp. Det är fint när han ”kan själv” men i värmen tror jag mest att vi båda led. Han hade svettpärlor i hela ansiktet och min ”gravid-ork” började att tryta. Hur som, jag satte mig en stund i skuggan och skam den som ger sig – efter många långa minuter kom han loss och vi kunde rulla vidare.

Vidare genom majsfältet!

Ett gäng vaxbönor åkte ner i hinken och sen gick vi vidare till solrosfältet. Jag hade nämligen lovat Harry att få välja ut fem stora blommor <3

Nöjd kille med sin fångst! Vi gick tillbaka till butiken för att betala och plockade upp lite annat smått och gott, som rabarber och solmogna tomater.Dagen därpå var vi till Sysne fiskbutik (igen) för att köpa middag och ta med till Sandviken som ligger precis intill.

Det var fler än vi som hade samma middagsplaner och kön sträckte sig utanför butiken. Det blev rökta räkor och vitlöksmakrill som vanligt : )

Det börjar bli svalare i luften här nu – tänk vad det kan slå om snabbt! Men jag många fina sommarminnen som det här, att plocka fram varefter vi närmar oss hösten. Förra hösten var verkligen fantastisk på ön med fortsatta turer ner till havet och svamp och bärplockning – jag hoppas på det samma i år. Önskar er en fin start på veckan och kanske återgång i vardagen med detta <3

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

6

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Samarbeta eller inte samarbeta?

Detta inlägg innehåller annonssamarbeten. Allt som ofta haglar det kommentarer kring influencers samarbeten vara eller inte vara. För ett tag sedan röt Clara ifrån och

3
Läs mer »

Sputnik

  Ja nu har jag tagit mig tid att sätta upp den magiska sputnikstjärnan jag köpte förra året hos Artilleriet. Det är fortfarande en favorit,

2
Läs mer »

Utvecklingsdag hos FGL Store.

Igår tog jag bilen till Varberg för en utvecklingsdag hos FGL Store och Miranda & Kristin. Jag älskar att möta nya människor och se hur

3
Läs mer »
Stäng meny