Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Enkel äppelkaka och svampjakt

Enkel äppelkaka och svampjakt

Igår gjorde vi trädgården redo för höst med diverse fix, trädgårdsmöblerna åkte in i förrådet och vi har grävt upp all potatis och morötter. Det var en fin och solig dag så då är det bara roligt att arbeta ute. I lördags var vädret lite ostadigare men jag bakade en enkel äppelkaka och sen for vi iväg på svampjakt vädret till trots. Jag fick förresten några frågor om receptet på äppelkakan på Instagram Direct så jag tänkte lägga upp det här i sin helhet:

SNABB OCH ENKEL ÄPPELKAKA

100 g smör
5 äpplen
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 ägg

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Skala och skär äpplena i tunna klyftor och lägg i en form. Strö på kanel. Rör ner övriga ingredienser i kastrullen med smör och sist äggen. Jag brukar även lägga till stött kardemumma i smeten. Ringla smeten över äpplena och grädda i ugnen ca 35 min i 200 grader.

Sedan garnerar jag med det jag har hemma som tex nötter, pärlsocker el kokos. Det är också gott att pensla på lite sirap blandat med vatten och sedan strö på farinsocker.

Sen gav vi oss ut på en liten svampjakt i skogen!

Inte så framgångsrik som vi hoppats, men härligt och fullt av lek! Jag tror förresten att naturen har fått lite fnatt, för vi såg blåklockor och prästkragar och vad jag tror även en smultronblomma… Sommarens extrema värme måste ha fått dem ur balans.

Så ingen svamp tyvärr! Förra årets korg såg ut så här, men vi hinner säkert med fler svängar. Då frös jag in all Karl-Johan, men i år ska jag prova att torka dem enligt Johanna i Kullas tips.

Hoppas att ni haft en fin helg!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

4

Detta inlägg har en kommentar

  1. Var också ute förra helgen men inte en svamp så långt ögat nådde! =) Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Julgranen

  Så var äntligen årets julgran på plats nere i vår matsal! Det är ju verkligen något alldeles extra det här med julgran eller hur?

4
Läs mer »

Lite jul i vårt hus

Det dröjer lite mellan blogginläggen just nu och jag försöker landa i de nya rutinerna och livet som tvåbarnsmor : ) I söndags hade vi

4
Läs mer »

Blommönstrat i barnrummet

Jag hittade så fina tyger i veckan och blev så himla sugen på att sy! Planen var att sy lite kuddar och sånt till Julies

4
Läs mer »
Stäng meny