plathuset_gotland_appelkaka_recept-3

Enkel äppelkaka och svampjakt

Igår gjorde vi trädgården redo för höst med diverse fix, trädgårdsmöblerna åkte in i förrådet och vi har grävt upp all potatis och morötter. Det var en fin och solig dag så då är det bara roligt att arbeta ute. I lördags var vädret lite ostadigare men jag bakade en enkel äppelkaka och sen for vi iväg på svampjakt vädret till trots. Jag fick förresten några frågor om receptet på äppelkakan på Instagram Direct så jag tänkte lägga upp det här i sin helhet:

SNABB OCH ENKEL ÄPPELKAKA

100 g smör
5 äpplen
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 ägg

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Skala och skär äpplena i tunna klyftor och lägg i en form. Strö på kanel. Rör ner övriga ingredienser i kastrullen med smör och sist äggen. Jag brukar även lägga till stött kardemumma i smeten. Ringla smeten över äpplena och grädda i ugnen ca 35 min i 200 grader.

Sedan garnerar jag med det jag har hemma som tex nötter, pärlsocker el kokos. Det är också gott att pensla på lite sirap blandat med vatten och sedan strö på farinsocker.

Sen gav vi oss ut på en liten svampjakt i skogen!

Inte så framgångsrik som vi hoppats, men härligt och fullt av lek! Jag tror förresten att naturen har fått lite fnatt, för vi såg blåklockor och prästkragar och vad jag tror även en smultronblomma… Sommarens extrema värme måste ha fått dem ur balans.

Så ingen svamp tyvärr! Förra årets korg såg ut så här, men vi hinner säkert med fler svängar. Då frös jag in all Karl-Johan, men i år ska jag prova att torka dem enligt Johanna i Kullas tips.

Hoppas att ni haft en fin helg!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Skillad florals

    Var också ute förra helgen men inte en svamp så långt ögat nådde! =) Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.