plathuset_gotland_krans_torkade_vaxter_host-232

Krans av torkade växter

Det är väl få som undgått den bubblande trenden med torkade växter och just nu är det ju perfekt säsong att plocka vackra torkade fröställningar och annat som gräs och kvistar. Jag fick lust att prova göra en krans av grånade växter jag kunde hitta i dikesrenen kring vårt hus.

Jag märkte snabbt att man är tvungen att vara väldigt försiktig eftersom allt är så sprött och skört. Det krävdes även lite mer tålamod att få till formen på kransen eftersom de torkade växterna inte är lika följsamma som färska.

Jag gjorde en tunn stomme av vanlig ståltråd till att börja med och band sen allt på plats med svart sytråd (så här i efterhand kanske en mörkgrå hade varit att föredra).

Jag ville ha en tunn och skir krans och band fast ganska få växter och efter ett varv så var jag nöjd. Jag kompletterade med att sticka in lite fler långa yviga kvistar och små vallmokapslar här och var – sen kändes den klar!

Trevlig helg!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.