Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Rutigt golv och väntan på en melon

Rutigt golv och väntan på en melon

Vad hände? Den här veckan gick så otroligt fort och det är redan fredag kväll. Jag har haft toppar av energi och kollapsat av trötthet däremellan, helt normalt som gravid kanske. När energin var på topp så målade jag rutor på vårt hallgolv – ett golv som egentligen sett sina bästa dar men som för tillfället har fått sig en liten quick fix. Annars så har vi skördat allt som växte utomhus för nu börjar det bli riktigt blåsigt och kallt om nätterna.

Hela sommaren så har vi väntat på melonerna där. De har vuxit ute i en pallkrage och hann tyvärr inte bli riktigt färdiga, nu ligger de i värmen på köksbänken så får vi se om den kan eftermogna där istället. Annars så levererar växthuset fortfarande tomater, chili, paprika och kapkrusbär. Ny basilika frodas i en kruka, på bara några dagar kikade den upp!

Och så till hallgolvet som verkligen hade behövt slipas, men just nu finns varken tid eller ork. Vi tog bort plastmattan för ett tag sedan och fann ett riktigt ruffigt och ojämnt brädgolv. Ett gäng rutor får förvilla ögat så länge! Så länge leriga barnskor dominerar hallen så känner jag att det inte är så noga med perfekt finish ändå : ) Jag har gått efter den här steg-för-steg guiden men med en viss modifikation (mina rutor går inte kant i kant, utan jag tejpade och målade allt på en gång för att spara tid och ork).

Mängder av kaffe tar mig genom dagarna : ) Bjussar på ett fredags-städat köksbord som avslutning (vilket annars brukar vara belamrat av viktiga papper, sällskapsspel och diverse leksaker).

Trevlig helg nu!

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

7

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Julgranen

  Så var äntligen årets julgran på plats nere i vår matsal! Det är ju verkligen något alldeles extra det här med julgran eller hur?

7
Läs mer »

Lite jul i vårt hus

Det dröjer lite mellan blogginläggen just nu och jag försöker landa i de nya rutinerna och livet som tvåbarnsmor : ) I söndags hade vi

7
Läs mer »

Blommönstrat i barnrummet

Jag hittade så fina tyger i veckan och blev så himla sugen på att sy! Planen var att sy lite kuddar och sånt till Julies

7
Läs mer »
Stäng meny