plathuset_gotland_recept_baka_biscotti3

Biscotti

Jag åt nyligen biscotti till en kopp kaffe och det slog mig varför jag aldrig bakat det här hemma? Förutom att det tar en liten stund i ugnen så är det superenkelt ju!

BISCOTTI MED MANDEL OCH KARDEMUMMA

100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 st ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, lätt stötta
50 g mandel, lätt rostad och grovt hackad

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att rosta mandeln försiktigt en liten stund i gjutjärnspanna (passa så den inte bränns) och hacka den därefter grovt. Rör ihop rumsvarmt smör och socker, tillsätt sen äggen ett i taget och blanda väl. Rör sen ner de torra ingredienserna och den hackade mandeln och blanda till en smidig deg. Dela degen i fyra delar lika stora delar. Rulla delarna till avlånga rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Låt skorporna svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar. Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 minuter till.

Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram

 

 

 

 

5

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Mums! =)

  2. Dina biscottis låter goda – men mest av allt vill jag säga att jag tycker att bilderna är helt magiska. Så otroligt vackra!

    1. Jag är en riktigt hobby-bakare så inget särskilt med receptet haha 🙂 Men tusen tack för orden om bilderna, det värmer verkligen! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny