Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

Biscotti

Biscotti

Jag åt nyligen biscotti till en kopp kaffe och det slog mig varför jag aldrig bakat det här hemma? Förutom att det tar en liten stund i ugnen så är det superenkelt ju!

BISCOTTI MED MANDEL OCH KARDEMUMMA

100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 st ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, lätt stötta
50 g mandel, lätt rostad och grovt hackad

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att rosta mandeln försiktigt en liten stund i gjutjärnspanna (passa så den inte bränns) och hacka den därefter grovt. Rör ihop rumsvarmt smör och socker, tillsätt sen äggen ett i taget och blanda väl. Rör sen ner de torra ingredienserna och den hackade mandeln och blanda till en smidig deg. Dela degen i fyra delar lika stora delar. Rulla delarna till avlånga rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Låt skorporna svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar. Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 minuter till.

 

 

 

 

5

Detta inlägg har en kommentar

  1. Mums! =)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny