plathuset_DIY_paketinslagning

Julpyssel i repris

Hoppas att ni haft en fin första advent! Här mår vi bra och tiden rusar på. Tyra växer så det knakar, men har en del magont så jag är vaken och vyssar den lilla stackaren halva nätterna. Så med lite ont om tid, dagsljus och toppat med sömnbrist just nu så tänkte jag damma av några julpyssel från förra året:

 

KRANS AV VINTERGRÖNA (Vinca minor)

Vintergrönan håller sig grön året om. Så även när snön har fallit så kan man gå ut och plocka den. Till kransens stomme gick jag på det klassiska knepet med en stålgalge som jag böjde till en ring. Sen tog jag små knippen av Vintergröna, la dem omlott och surrade fast kring stommen med grov sytråd. För att det ska bli snyggt behöver man se till att täcka ringen ordentligt så att stommen inte syns på ovansidan.

LJUSSTAKAR MED VINTERGRÖNA VÄXTER

För att göra de här ljusstakarna med växter så behöver du: glasflaskor (loppis eller återbruk från hushållet), stearinljus, vatten och vintergröna växter (tex vintergröna, murgröna, lagerhägg, tall eller gran). Fyll helt enkelt flaskorna med vatten och pilla ner en valfri växt sedan är de färdiga att användas som ljusstake.

KREATIV PAKETINSLAGNING

Till sist har vi kreativ paketinslagning med fokus på återbruk. Till det går det bra att använda vad du har hemma och bara fantasin sätter gränserna: Jag använde oblekt papper (golvpapp), tapeter från loppis, pärlor, lim, jutesnöre, vintergröna växter, fina ark från ett gammalt nothäfte, vit akrylfärg och baksidan av en blyertspenna för att göra prickar.

Trevlig kväll!

 

 

 

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.