plathuset_gotland_hemma_hos_andra_advent6

Lite jul i vårt hus

Det dröjer lite mellan blogginläggen just nu och jag försöker landa i de nya rutinerna och livet som tvåbarnsmor : ) I söndags hade vi vänner över på adventsfika, så mysigt att kicka igång det sociala livet så smått igen efter en månad i bebisbubblan. Jag passade på att knäppa några bilder i dagsljus på ett halvdukat bord innan gästerna kom. Det blev ett riktigt kalas till slut för alla hade med sig något hembakat, bland annat med mjuk saffranskaka, biscotti och havrekex. Glögg, kaffe och egen äppelmust till det förstås. Tänker på Pettsson och Findus julafton och slår ett slag för knytis till jul. Minskad stres, mer gemenskap och mindre svinn!

Den lilla tid som annars blir över här hemma läggs på julförberedelser. Jullådan har hittat ner från vinden, några stjärnor och ljusstakar i fönstren och en och annan tomte som Harry placerat ut. I söndags tog vi även in granen! När jag var liten så tog vi alltid in granen dagen innan julafton men som vuxen med egna traditioner så njuter jag hellre av granen en stund innan istället. Jag och Harry har faktiskt också hunnit baka pepparkakshus, jordnötsbräck och chokladfudge.

Vår lilla guldklimp Tyra har nyligen varit på 4 veckorskontroll hos läkaren på BVC och det utan anmärkning. Det är läskigt att ha en liten igen med tanke på våra tidigare erfarenheter, men oron släpper bit för bit och axlarna sjunker successivt. Hon växer så det knakar, och passerade just 4 kg <3

Jag har också fått min första julklapp en kalender från Frankie av mina bloggvänner på Vintagefabriken. Tusen tack Linda och Louise! Nu kan det bli ordning och reda på 2019 : )

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.