plathuset_gotland_krans_jul_kottar_apelsin_valnot-11

Krans av kottar

Pjuuuh nu är min krans klar, INNAN julafton dessutom! Jag tvivlade där ett tag om jag skulle hinna, inte för att det vore hela världen men det är kul att hinna vara lite kreativ mellan varven. Det går liksom inte fort att arbeta som den enarmade banditen (ett uttryck vi myntat för när man har bebis på ena armen och utför allt arbete med den andra haha)!

Jag och Harry var ju i skogen förra helgen för att plocka kottar. Jag hade tänkt att inspireras direkt av Trendensers krans, men hittade mest tallkottar så min blev något helt annat. Något amerikansk känsla, men fin ändå i mitt tycke! Toppad med några torkade apelsiner och valnötter jag plockade i höstas, samt ett återbrukat band från ett paket (kanske känner ni igen det Linda & Louise? 🙂 )

Jag har låtit kottarna torka i pannrummet en vecka. Som stomme har jag klippt ut en cirkel med hål i mitten från en överbliven kartongbit och sen målat den med en mörkgrå färgskvätt jag hade över. Apelsinerna har jag torkat i ugn efter instruktioner jag googlade fram. Och sedan limmat och limmat (med limpistol) kottar i lager och toppat med nötter och torkade apelsiner. Det tog sin tid men jag tror att den här kransen kommer att få hänga med ett tag, den vissnar ju inte och passar på ytterdörren redan på höstkanten. Jag tror jag ska lacka apelsinerna för längre hållbarhet (så de inte blir fuktiga i det slaskiga vädret) innan den åker upp på ytterdörren.

Nu är det en massa annat som ska ordnas inför jul av de enarmade banditerna här på Gotland, men det blir säker ett litet inlägg med en julhälsning den 24:e. Allt gott så länge och ta det lugnt, för jul blir det ändå <3

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Mia Anderberg

    Åh vad fin! Och jag minns precis den där enarmade tiden och ofta med en annan liten fotboja hängande om foten(3-åringen….❤️) Mys, de blir stora så snabbt. God jul!

  2. Kamilla

    Fantastisk krans. Tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.