plathuset_gotland_bungenas_utflykt_kalkladan_strand5

Året i bilder

Jag tänkte blicka tillbaka på året efter att ha blivit inspirerad av ett inlägg som Underbara Clara skrev häromdagen: Det är dagarna som går som är livet. Där skriver hon om hur hennes uppskattning av livet har höjts genom att ha en blogg. Genom att dokumentera de bra dagarna så har hon lärt sig att se det vackra, finaste och härligaste i livet. Att helt enkelt lägga märket till det och sedan uppvärdera det. För mig att har det varit som terapi att blogga i en svår tid. Jag började blogga när vi just hade flyttat hit och efter att vi förlorat vår nyfödda dotter. Det var en mörk och förvirrad tid, men också samtidigt fantastisk för att vi vågat ta steget och landa på ön. Vi flyttade hit från Stockholm när jag var gravid, tanken var att prova att bo i vårt sommarhus under föräldraledigheten. Men att förlora ett barn innebär även att föräldraledigheten uteblir… Så plötsligt stod vi här i en helt ny tillvaro, på en ny plats med en treåring – arbetslösa och dränkta av sorg. Men samtidigt strålade solen och sommaren pågick för fullt där utanför. Så för att lyfta blicken och se det vackra som pågick parallellt med sorgen så började jag att dokumentera. Man får aldrig glömma att det finns stunder av lycka även i allt det svåra. Och så har det fortsatt, min kamera har fått i uppgift att belysa allt det fina. Att året 2018 dessutom skulle bli lyckans år (när vår dotter Tyra kom till världen), det visste vi föga i början av året <3 Det är himla härligt att kunna blicka tillbaka, så här nedan följer en sammanfattning av mitt år i bilder.

I Januari var vi till Stockholm en sväng med Johns jobb, bodde på hotell och gjorde ett studiebesök på Hallwylska museet. Fantastiskt för oss som mestadels håller oss på ön och sällan unnar oss egentid utan barn.

I slutet av månaden firade vi att jag fyllt 36 år med en övernattning på Wärdshuset Lindgården. Jag passar än en gång på att tipsa om att priserna på hotell kan vara riktigt bra i Visby under lågsäsong!

I februari bar det av till Stockholm igen för möhippa och lanseringen av Miss Della på Berns. Jag passade även på att fotografera hemma hos Malin och Anna som driver Mrs Mighetto.

Det kom sen en massa snö och vi åkte pulka och jag pysslade och bakade en hel del : )

Som anemoner av papper.

Scones med hallon och kardemumma.

En hylla till badkaret.

Så kom våren och vi sådde fröer och drömde om vårt växthus. I magen växte också ett litet frö men det berättade jag om långt senare här på bloggen. Så under mars och april stod bloggen ganska stilla och jag kämpade med mitt illamående i 13 veckor. Men i takt med att ljuset återvände så mådde jag också bättre.

I maj var vi bjudna till Stelor för middag och övernattning.

Valborg var kallt men sen kom värmen och den skulle komma att hålla i sig!

Första utflykten till Sysne fiskeläge redan i Maj, fler skulle det bli!

Det grönskade och vi byggde odlingsbäddar.

Åt middag på stranden både en och flera gånger.

Besökte Visby i vårskrud för att fira mors dag.

Gick på Emma Sundhs tapetfest och det blev även starskottet på vår vänskap <3

Knåpade blomsterkonfetti.

Så blev det sommar och jag visade upp magen för första gången. Och vilken sommaren sen! Värmen skrämde mig ordentligt men samtidigt finns minnena av lata stranddagar, utflykter, loppisbesök och ett växande litet liv i magen sparat djupt i mitt hjärta <3

Så blev det äntligen lite svalare och vi monterade vårt växthus.

Så blev det långsamt höst, jag slog av på takten. Matilda kom på besök och vi skördade det sista i trädgården.

Jag plockade valnötter och for på höstmarknad på Stelor, sen började vi att räkna ner och förbereda…

För Tyras ankomst! <3

Sen kom julen, den allra finaste julen även om allt var stökigt och halvdant – men lyckan total för en familj som äntligen kunde räknas till 4 <3

Med detta önskar jag dig gott nytt år och många stunder av lycka!

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.