plathuset_gotland_bukett

Födelsedag, snabb fusksemla och lite annat pyssel

Det blev en sån där konstpaus igen där livet kom emellan. Jag har hunnit fylla 37 år och förkultiverat de första fröerna. Förra året var jag sent ute med att förgro och i år väldigt tidig istället. Vi får se hur det går : ) Jag misstänker väldigt långa och gängliga tomater om några månader… Men det går ju att råda bot på genom att plantera dem djupare eller genom att toppa dem.

Jag har också plockat in några kvistar forsythia från trädgården som villigt blommar inomhus i värmen. Gult är kanske inte min favoritfärg men jag köper ytterst sällan snittblommor utan plockar hellre in kvistar och blomster från naturen och trädgården. Jag håller ut ett tag till tills det prunkar i överflöd där ute igen.

Jag tillbringade förmiddagen på min födelsedagen med det här hjärtegrynet <3 Tänk att hon hunnit bli tre månader redan, tiden går så så galet fort! Jag tog det långsamt iklädd morgonrocken fram på förmiddagen, drack några koppar kaffe tills det var dags att hämta Harry.

Harry bakade och bjöd sen på enkla fusksemlor dagen till ära <3

SNABB FUSKSEMLA

1 Ägg
0,75 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
0,5 tesked stött kardemumma
50 gram smör
0, 75 dl grädde

FYLLNING

Grädde
Mandelmassa
Florsocker

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Vispa sen ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma. Rör sedan ner äggsmeten tillsammans med smöret och grädden i mjölblandningen. Klicka ut smeten i bullformar och grädda i ugnen cirka 15 minuter. Låt dom svalna på galler under bakduk. Efter att bullen svalnat så skär av ett lock och fyll semlorna med mandelmassa, vispad grädde och toppa med florsocker.

Lite pyssel har också hunnits med! Jag har gjort bivaxdukar tillsammans med goda vänner. Bivax är antibakteriellt och dukarna ett väldigt bra alternativ till plastfolie. Ganska dyra att köpa, men väldigt lätt att göra själv! Det blev inte många bilder tagna den pysselkvällen, men kika in hos Linda och Louise och se hur man gör! Jag använde ett utslitet bomullslakan, klippte kanterna med sicksack-sax och smälte bivaxet i ugnen (istället för med strykjärn som i den länkade filmen).

Jag har också målat om ett loppisbord som nu står i vardagsrummet. Vi hade tidigare ett lågt njurformat bord men vi ville ha ett större och högre bord eftersom vi spenderar mycket tid där inne. Gott om plats för fika, tusenbitarspussel och annat viktigt <3 Det här bordet stod i garaget, ett lackat furubord som fick sig en grå-brun-lila färg istället för att passa bättre in. Färgen är en historia i sig, jag blandade till kulören genom att tillsätta olika pigment till en färgslatt ljusgrå snickerifärg som jag hade över här hemma. Jag älskar att experimentera och ibland blir det lite galet men oftast ganska bra faktiskt. Färgen blev vackert matt och ganska lik chalk paint som jag annars gillar att använda.

Jag avslutar med vårlängt och min födelsedagsbukett , en tager-vad-man-haverbukett! Jag fick tulpaner av grannen och kompletterade min forsythia och några sista blommor från en julstjärna som nästan gett upp. Solen letar sin in allt oftare och dagarna har redan blivit en hel timme längre!

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Volang

    Grattis i efterskott fina du! Så roligt att du testade att göra bivaxduk. Himla smart ju!

  2. Isabelle Pedersen

    Grattis i efterskott fina du! Så mysigt inlägg, och älskar verkligen tapeten i vardagsrummet! Kram! <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.