plathuset_gotland_hotell_visby_bors_visby_stad

En helg i Visby (när huset är för litet)

För några helger sedan så kom min pappa och hans fru, min syster med sin man och tre barn och hälsade på oss här på Gotland. De kom med båten på fredagseftermiddagen och åkte först ut till oss i Hörsne för middag och mys. Det var längesen de var här sist och väldigt nyfikna på vad som hänt i huset. Kanske inte alltför mycket, men en och annan nymålad vägg och rum som bytt plats med varandra. Harry lekte med sina kusiner som om ingen tid gått förbi. Det är något särskilt fint att se sina egna barn tillsammans med ens syskonbarn <3 Som jag säkert nämnt förut så är vårt hus ganska litet, närmare bestämt 95kvm, så för att inte trängas så bodde de på hotell. Vi unnade oss också att bo tillsammans med dem mellan lördagen och söndagen. Vi sorterade Visbys hotell efter pris på Booking (obs tips, ej reklam) och bokade helt enkelt det billigaste som hade plats för oss alla.

Det blev kanske stadens hemligaste hotell, Visby Börs (jag hade iallafall inte hört talas om det innan) och inte minst barnen tyckte att det var ett äventyr att bo på “spökslott”. Hotellet ligger i en smal gränd, närmare bestämt Mellangatan. I byggnaden från 1800-talet låg en gång i tiden Gotlands första turisthotell och senare den anrika biografen Röda Kvarn. Hösten 2010 byggdes biografen om till hotell och sommaren 2015 startade verksamheten med åtta unika sviter. Hotellet är inrett med antika möblerna, äkta mattor från när och fjärran och väggarna är tapetserade med satintapeter i guld, vinrött och smaragdgrönt. En smått galen miljö och som Visby Börs beskriver det själva – som att komma hem till familjen Addams : )

Vi åkte in till Visby på lördagsförmiddagen så barnen fick leka i Almedalsparken en stund och äta pannkakor på biblioteket. På eftermiddagen checkade vi också in på hotellet och därefter gick vi ut och åt tapas tillsammans. Jag lämnade kameran därhän för att bara umgås. Efter maten var alla var ganska trötta av resandet och dagens stoj, så vi gick tillbaka till hotellet och våra rum. Jag, John, Harry och Tyra kröp ner i dubbelsängen på rummet och kollade på tecknad film tills vi somnade. Så mysigt!

Följande morgon så serverades frukosten på systerhotellet Donners. En toppenfrukost! Det är ju bland det bästa med att bo på hotell om du frågar mig 🙂 Att sitta länge, njuta av gott kaffe, nybakt bröd och fina samtal. Harry kollade Google maps med kusinerna för att se hur långt det är från Gotland till Linköping där kussarna bor : )

Solen sken den här dagen så vi begav oss ut efter frukosten för att strosa genom Visby. Ner till havet för att kasta sten, genom Botaniska trädgården och på upptäcktsfärd runt lusthuset där och sen vidare förbi alla vackra gränder. Här ovan har vi dem hela gänget förresten <3

En liten kik in i St Nicolai ruin.

Vidare uppför Hästbacken letandes efter ett café som var öppet en söndag i februari, vilket visade sig vara svårare än någon kunnat tro. Men vi ringlade oss upp till Östercentrum för en fika och avslutningsvis häng i lekparken Hästarnas Dal som ligger alldeles intill ringmuren.

Vid tre-tiden var det sen dags för de andra att bege sig till båten för hemresa. Vi rullade tillbaka mot Hörsne igen, nöjda med en liten finfin “hemester”. Vi är ena riktiga hemmakatter men i sommar hoppas jag att vi kommer iväg till Linköping för att hälsa på de andra istället <3

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. SonjaS

  Reklammärkning?

  1. Plåthuset

   Hej Sonja! Det här är en hotellvistelse som jag har gjort med min familj och betalat för helt själv. Reklammärkning krävs enligt lag om jag skulle ha fått betalt eller blivit sponsrad på något vis. Jag har förtydligat nu att bokningssajten jag nämner bara är ett tips på hur vi fick tag på billigt boende. Vänliga hälsningar Therese

 2. Hanna

  Den perfekta helgen och hemester är ju det bästa. Har syskon, syskonbarn och mina föräldrar i en annan stad och ibland kan jag längta så efter att ha det nära. Kunna ta den där fikan eller bara ta en promenad tillsammans utan att det måste planeras i veckor innan. Hoppas ni får en härlig vecka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.