36_besk_fix

BEMZ RESPECT

35_fix_besk

Det landade ett pressutskick från Bemz i inboxen idag. Ni vet de som är kända för att göra överdrag till Ikea-möbler. Ett tips om ni vill ha en Gervasoni-liknande soffa utan att behöva punga ut med en förmögenhet är att helt enkelt slå till på en Karlstad från Ikea och ett loose fit överdrag från Bemz. Jag har själv varit inne på den idén.

36_besk_fix

Jag tyckte jag kände igen miljön på bilderna, och när jag såg köket här, var det ingen tvekan längre. För visst är bilderna plåtade hos bloggkändisen Sågverket, som jag upptäckte på instagram redan 2012. Törs nog påstå att jag var först av alla att blogga om dem. De hade inte ens en hemsida på den tiden. Kul att Sågverket blev en sådan framgångshistoria.

Bemz nya kollektion “Bemz Respect” gör sig väldigt bra i den här miljön. Tillverkningen av tyget för Bemz Respect sker i flera steg. Överblivet material från klädproduktion samlas ihop och sorteras i färger – grått med grått, vitt med vitt. Spillet rivs sönder och mals ner för att återigen bli bomullsfibrer som spinns till garn. För att få ett slitstarkt garn av hög kvalitet blandas bomullsfibern med en mindre mängd återvunnen polyester från PET-flaskor. I det sista steget vävs garnet till tyg. Utan en droppe vatten eller färgämnen har spillet processats till ett vackert högkvalitativt tyg med hjälp av innovativ modern teknologi. I butik från februari 2015.

 

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny