Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!

Instagram: @seventeendoors

Numera hittar du bloggen Seventeen doors här.

SUNDAY COLUMN

SUNDAY COLUMN

Om att tolka text olika

Bloggöversitteri. Det har jag blivit anklagad för några gånger sedan jag började med mina krönikor. Samma krönika som vissa hyllar, tycker andra är snobbig och dryg.

När man skriver en text måste man alltid fundera över vem mottagaren är. Jag tänker att de som läser mina krönikor är andra bloggare och inredningsintresserade människor. Att mottagarna dessutom läser många andra inredningsbloggar, och har lite mer koll på inredning än gemene man.

Oj, den där sista meningen är en typisk mening som provocerar vissa har jag märkt. För vem är jag att avgöra vem som har koll och inte brukar en del undra. Vem är jag att avgöra vad som är trendigt eller inte inom inredning. Detta är ett mycket minerat område.

I samband med min senaste krönika där jag skrev om utvecklingen inom bloggandet kom det ett mejl:

”Du menar det säkert inte men av din söndagsskolumn anar jag att det bor en liten bloggsnobb i dej. Du plattar nämligen (oavsiktligt vill jag hoppas) till oss med bloggar utan egennamn och med listor, genom att beskriva dem som reminiscenser och de bloggar du med din bloggkärlek lyfter i inlägget behöver mej veterligen inte lyftas”. 

Faktum är att när jag skrev just den krönikan funderade jag själv över vem den egentligen riktade sig till. Och konstaterade sedan för mig själv att den var visserligen rätt smal, men viktig, då jag tänkte att det är av oerhörd vikt att bloggare lyfter varandra. För om vi inte gör det, kommer det inte in något nytt blod och då stagnerar bloggvärlden och det förlorar alla på.

Jag tyckte ändå att den funkade för utöver att den var en uppmaning till de etablerade bloggarna att sprida lite bloggkärlek, kunde den också tolkas på ett övergripande plan. Det hade också en läsare gjort som lämnat denna kommentar:

Att ge positiv god lyftande BEKRÄFTELSE litet som stort, är något jag värnar varmt om till dem jag möter i mitt Liv, till person/-er i min närhet lika mycket till dem som jag möter i samhället känd som okänd. Jag vill hellre att den goda bekräftelsen ska få rum, än negativ bedömning.”

Denna text är inte på något sätt ett försvarstal. Utan jag vill bara belysa det rätt underbara fenomenet att samma text kan tolkas på olika sätt av olika individer. Om man känner igen sig eller inte, om man blir glad eller arg när man läser har att göra med ens egna erfarenheter och hur man är som människa. Kanske till och med av något så enkelt som på vilket humör man är på den dagen man tar emot en text.

Så om jag framstår som en idiot emellanåt så får det väl vara så. Jag vill inte börja tänka på hur det jag skriver ska tolkas, för det begränsar mig. För jag skriver ju utifrån mina erfarenheter och den person jag är idag. Det vore trist om krönikorna blev för tillrättalagda, tycker ni inte? För det ligger i en krönikas karaktär att den ska väcka känslor.

Målet med mina krönikor är däremot aldrig att kränka eller göra någon ledsen. Det hoppas jag ni förstår. Utan jag vill helt enkelt bara reflektera över det vi alla har gemensamt. Vårt stora intresse för inredning.

Ulrika Randel

ddfe5c0dcc2a046bf0ac46910c114d49

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

seventeendoors

Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna! Instagram: @seventeendoors Numera hittar du bloggen Seventeen doors här.

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Dags att plantera lökar

I helgen var jag vid stugan och planterade lökar. Så i vår får vi förhoppningsvis njuta av tulpaner, krokus, narcisser och scilla. Om inte rådjuren

0
Läs mer »

  Hej! Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men, jag vill ha snö! Första snön kom i slutet av september och jag trodde verkligen

6
Läs mer »
Stäng meny