gucciflorens

Ett besök på Gucci Garden

Under vår Toscanaresa förra veckan besökte vi Florens, som låg ungefär 45 minuters tågresa bort från där vi bodde. Vi strosade runt i staden, åt glass, hamnade på en riktig turistfälla till restaurang på ett torg som hade riktigt dålig mat och service. Att man inte lär sig! Tycker att man borde ha skaffat sig någon sorts känsla av var man bör och inte bör äta när man är på semester, men nej!

Innan vi blev besvikna på maten där, gjorde jag ett besök i Gucci Garden som låg på samma torg. Då Gucci grundades i Florens kändes det extra kul att besöka Gucci Garden som dels är en butik med one-of-a-kind-kläder och accessoarer/prylar, men också en restaurang och konstgalleri. Jag besökte främst modedelen och så här såg det ut:

Gucci har ju minst sagt en unik stil och är kända för sin uttrycksfullhet. Men när jag gick runt i butiken kändes det svårt att föreställa sig att någon skulle gå klädd i kläderna till vardags. Men så dök hon upp – “Guccikvinnan”. En äldre kvinna som var var klädd i Gucci från topp till tå på ett helt makalöst vis. Med snabba steg gick hon fram med självförtroende på Florens gator, så jäkla häftigt att se! Önskar att jag hade varit lika snabb och kunnat ta kort på henne. Hon ägde! Så det är väl det som är tricket – man blir det man bär på något vis. 

Alltså spana in provhytterna! WOW! 

Även om jag har svårt att se mig själv bära så mycket från Gucci, så tycker jag att de som varumärke är väldigt häftiga. De kan det där med att synas, för runt om i världen kan man just nu se stora väggmålningar som är svåra att missa. De gör de ingen annan gör och det är härlig att i en digital tid se att någon satsar på något som får folk att istället titta upp från mobilerna när man går på gatorna.

När jag ändå skriver om stora modehus, vill jag ofta lyfta att Burberry har öppnat en pop up på ön Mykonos i Grekland. Ingen dålig pop-up-lokal direkt! Öppet till oktober 2019 för den som har vägarna förbi. 😉

1
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny