IMG_9254

Hälsningar från Hälsingland

Vi är just nu i Järvsö, Hälsingland, på en minisemester i två nätter till byn där jag tillbringat mina allra flesta sportlov i. Hit åkte jag och mina föräldrar för att åka skidor på vintern och njuta av svensk sommaridyll på somrarna. Jag har berättar om Järvsö för min man sedan många år tillbaka och alltid sagt att jag vill åka tillbaka dit och visa upp byn. Och nu blev det dags!

Det tog 4 timmar med bil från Umeå, och vi stannade i Örnsköldsvik och Härnösand på vägen ner.

Vi bor på Kramsta Gästgård och Konferans som ligger med fin utsikt över älven Ljusnan. Ett enkelt men väldigt mysigt boende, ca 1 km från Järvsö centrum.

Första kvällen (onsdag) år vi middag på Condis, där Sixten fick pannkakor och vi vuxna åt röding.

Efter middagen tog vi en promenad till en lekplats som Sixten hade spanat in.

Medan jag och Sixten lekte på lekplatsen blev min man Nils godissugen och gick för att köpa godis. Då vi “glömt” att ge Sixten lördagsgodis förra lördagen så kände vi att vi ville överraska honom med godis på en onsdag. Som du ser på bilderna ovan så blev han minst sagt glad! Vi har som regel att han får 5 bitar godis på lördagar, om han själv kommer på det. Om han inte själv nämner det, så brukar vi skippa det.

Kisspaus på vägen hem från lekplatsen. Sixten har fått kissa utomhus nästan hela sommaren, så nu är det svårt att vänja honom av med det.

Det finns SÅ många fina hus här i Järvsö, det ena finare än det andra. Jag och Nils blir väldigt sugna på att köpa här, men det är ju främst önsketänkande. Det är dock väldigt mycket bättre priser här än i Umeå, där det är ett betydligt tuffare bostadsklimat.

Oklart vad som händer på bilden ovan!

Dag två åt vi lunch på Järvsöbaden, inte långt från där vi bor. Vi åt en god lunchbuffé och gick omkring i deras trädgård och bland odlingarna. Så fint ställe, där man även kan bo på.

Sen besökte vi Karlsgården där det var barnaktiviteter och pyssel med ull.

Sen åkte vi till ett Fäbodcafé där vi åt ostbuffé, klappade getter och kor och fick se när de mjölkade getterna.

Det har varit en sån härlig resa och jag kan verkligen rekommendera Järvsö som ett semestermål, både på sommar och vinter! Imorgon åker vi tillbaka till Umeå och det blir en hel del jobb för mig i helgen, innan svärföräldrarna kommer på besök nästa vecka och jag ska försöka vara lite ledig då med.

Har du något favorit resmål i Sverige? Berätta gärna i en kommentar!

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.