Umeå

En härlig eftermiddag i Umeå

Vädermässigt har denna dagen varit en riktigt trist dag, men socialt så har det varit en toppendag! Dagen började med långfrukostmöte på Kulturbageriet, följt av några timmars jobb och därefter ett besök hos några samarbetspartners.

Vi besökte bland annat bröllopsfotograferna Sandra (Lupin Foto) och Yurika (Yurika Photography) som flyttat in i min och min kollegas gamla studio på Sveagatan i Umeå. Vi flyttade därifrån i mars (om jag inte minns fel månad) och strax därpå flyttade de in. Vi känner varandra sedan tidigare, så det känns kul att det blev just dem som flyttade in, för nu kan vi ju fortsätta hänga där!

Så mysig hänghörna direkt när man kommer in!

I ena hörnan av rummet finns numera en fotovägg.

Här sitter Sandra och Yurika och redigerar bilder från bröllop så fingrarna blöder! Båda är väldigt duktiga fotografer, med olika stilar. Spana in dem om ni söker en bröllopsfotograf i Umeå!

Precis som det var när vi befann oss i studion, så delar de lokalen med floristerna Linné och Grankvist. Carolina, ena halvan av floristduon, band en brudbukett med protea inför helgens bröllop, som vi fick njuta av på plats.

Efter besöket i studion gick vi vidare till huset bredvid där Pia Stylist nyligen öppnat upp, efter att ha flyttat sin studio från Haga i stan till centrum. När vi letade nya lokaler var detta en lokal vi spanade in, men det var alldeles för stort för vår verksamhet så vi tackade nej. Lokalen är däremot helt perfekt för Pia och hennes team, som både klipper hår, fixar naglar, ögonbryn och erbjuder diverse andra tjänster och produkter.

Direkt när man kommer in kan man slå sig ner i en mysig soffhörna eller spana i butiksdelen. Här byts produkterna ut med jämna mellanrum.

Alla rum är ommålade och även om det syns lite dåligt genom mina mobilbilder så var det fantastiska färger på väggarna. Det var en väldigt varm och inbjudande känsla.

Nu under hösten ska både Pia Stylist och floristerna Linné och Grankvist gå ett program som även vi på Sisters in Law ska gå – Future Retail Lab på eXpression här i Umeå. Det är ett spännande program som 12 butiker / varumärken i Umeå kommer att gå under hösten för att ta nästa steg inom handel och jag längtar SÅ himla mycket tills det startar! Så här beskrivs programmet i korthet:

“Tillsammans med modiga och kreativa entreprenörer, experter och forskare utforskar vi frågor om framtidens handel. Vi delar med oss av erfarenheter och kunskaper som skapar möjligheter för entreprenörerna att stärka sina positioner och växa som hållbara företag.

Redan nu i augusti kör det igång med några träffar, men drar igång på riktigt i september. Jag ser väldigt mycket fram emot att se vad programmet kan ge för nya insikter. Kanske kan vi förändra den negativa utveckligen som sker i de flesta städer, där butiker går i konkurs och stänger ner nästan varje vecka. Hur kan man förändra köpbeteenden hos folk och hur kan lokala butiker bredda verksamheten till att bli någonting mer och därmed rädda den? Hur ser framtidens handel ut och hur kan vi alla en del av den? Det hoppas jag kunna svara på efter hösten.

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny