original-(5)

Har köpt hus!

Under några månader har jag och min man varit på jakt efter ett hus eller radhus i Umeå, och det har inte varit det lättaste. Dels är bostadsmarknaden i Umeå tuff, men det har också varit tufft att få bolån då jag är egenföretagare. Bankerna tittar tillbaka i tiden, istället för nutid och framtid. Och som alla företagare, så satsar man ofta på att få bolaget att växa istället för att prioritera att ta ut en lön. Vi hade kunnat ta ut en hög lön långt tillbaka i tiden, men har valt att anställa frilansare, satsa på fysisk butik och lägga pengar på marknadsföring istället.

Men efter möten med flera banker så fick vi äntligen ett lånelöfte hos Nordea som förstod hur det kan ligga till. Och helt ärligt, den månadskostnad som ett husköp innebär var typ exakt samma som den hyra vi hade på lägenheten. Så det blir inte så stor skillnad för oss, förutom att fler oväntade utgifter kan dyka upp.

Men som sagt, vi fick bolån och har nu även köpt oss ett hus! Det är en enplansvilla med tre sovrum och stor trädgård 15 minuter utanför Umeå.

Jag tror att vi alla har en tydlig bild av vad man är ute efter för slags hus. Men det är ju lättare sagt än gjort att hitta just det man vill ha. Något som är ännu svårare är att kombinera sina önskemål med sin partners. Jag och min man har haft helt olika önskemål, både gällande trädgård, insidan av huset, platsen och miljön runt om kring. Men vi kunde enas och jag är så glad att just vi fick det här huset!

Älskar altanen och trädgården där man skymtar en havsvik.

Något som fanns på min önskelista var en köksö. Och det fanns det i detta huset! Jag är så less på att behöva trängas i köket i den lägenhet vi bor i just nu, där i princip endast en person får plats att laga mat och fixa. Men det blir det ändring på nu.

Huset kräver en del småfix, vilket alla hus behöver. Men det mesta invändigt är nygjort och stilrent vilket är skönt.

I början av nästa år får vi tillträde och jag längtar till att få inreda, kanske måla om och fixa med annat.

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Zanna Metzer

   Tack snälla! 🙂

 1. Skillad Florals

  Den uteplatsen ser magisk ut! Grattis!

  1. Zanna Metzer

   Tack fina du!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.